filat, boian, meteo & presa moldovenească

iaka zilele istea o plouat tipa ciobăneşte (nicio aluzie voobshe la nelly ciobanu şi cântecele ei) şi eu am mers printre livezile frumoase de pe lângă satul pyryta şi căutam explicaţii cum asta ashe so prinit că în luna lui august poate să fie 16 grade. (nicio aluzie la global poteplenia, vorba democraţilor americani).
explicaţia nu a întyrziat să apară, şi brusc în capul meu o ieşit la suprafaţă scandalul cu şeful meteo. nui niciun dubiu că frigurile de acum se leagă de scandalul lui boian, directorul serviciului hidrometeo de stat. el so enervat pe toată omenirea din republica moldova (cel puţin pe omenirea care era pe atunci în ţară, pentru că jiumati din moldoveni se tusuiau pe la sergheevka şi zatoka). atenţie sondaj de opinie: undii mai fain să mergi la mare? opţiuni: la zatoka, koblevo sau sergheevka? votează ACUM şi vei primi bonus o fishă de la vama ukraineană DEJA COMPLETATĂ, astfel data viitoare când pleci în sergheevka nu va trebui să completezi fişa! şocant de avantajos.

da, boian so enervat pe presa moldavă şi o făcut aşa că să fie frig în ţară. demonstrat de către logică! dar dacă noi suntem umnye, noi, adică asociaţia grushcishilor din chişinău, nu vom da vina pe boian pentru faptul că noaptea viitoare vor fi doar 16 grade. corect! vom da vina pe presă. pentru că ea funcţionează imenno pe scandal şi necazurile oamenilor. (nu protv chişinău, nu o lua personal, a hotea, da!! iao cât de personal poţi, iao atyt de personal incyt să plynji noaptea în pernă, atât de personal încyt tu devii însuţi o persoană cu okii bunghitz vba celor de la planeta care stă şi se hrăneşte numa din catastroafe). acum, să ne imaginăm o scenetă care implică un dialog între şeful unei publicaţii/tv şi angajat, toesti reporter:

– băi, volodea, shii cu ştirea asta gavneanaia despre scumpirea preţurilor?
– domnu şef eu mă numesc valeriu
– bun volodea, asta nu contează, tu spunemi cii cu ştirea asta, eu pentru ce îţi plătesc leafa de 3500 di lei?
– domnu şef eu lucrez gratis pentru că sunt practicant de la facultate, în plus vam oferit mită 100 di evrishi să mă luaţi la practică. dumneavoastră nu miatz dat nishun leu…
– băi volodea, nia ini trebu ştiri care să fac zarvă, scandal. îni trebu ştiri după publicarea cărora smă sune filat sh să mă roage so scot, da eu kaneshno (ryde diabolic) nam so scot.
tu crez că filat a smă sune după shi publicăm (băgăm în efir) ştirea ta cu scumpirea preţurilor. băi jito, băi vologhea, eu vreu idei. da o idee.
– bine domnu şef. iată o idee: haidets să fashim o ştire dispri cum dvs ieri, plecând de la redacţie, după ce dumneavoastră şi şoferul dvs personal ats băut o sticlă de koniac călăraş di 5 ani, atz mers la guvern şi vats pişat pe clădirea guvernului după care ats mers cu o 100 la oră pe trotuarul din parcul central şi strigaţi jos comuniştii, pentru că viditili, suntetz mare patriot!
– bravo valera!!
– khă khă! parcă îs volodea?!
– după aşa idee eşti valera! super idee ai dat. hai să facem ştire pe baza ideii tale numai că hai mai întyi să schimbăm personajele principale. hai ele o să fie chimpu sh încă shineva…
– domnu shef de fapt corect e ghimpu!
– taci volodea, că aste alung de la practică amush! aşadar, hai să facem ştire cum chimpu sh plohotniuc so kishat pe clădirea guvernului! iaka asta ştire, nu sheia shi neai dat tu cu mărirea preţurilor.
– bine domnu şef, dumneavostră ştiţi mai bine, dumneavoastră sunteţi şef iar eu sunt numai un pion care nu decide nimic, doar un rob care rogheşte pentru ca dvs să avets mare vynzări şi publicitate, iar eu să roghesc la dvs cu 2800 de lei patru luni iar peste un timp sămi ridicaţi leafa la 3200 iar peste 4 ani la 4000 şi cynd sămi daţi leafa să faceţi un vid jalnik să spunets că navets bani ş că aista îi un salariu foarte bun! (pt că nu, voi ne credeţi nişte retarzi şi noi nu ne dăm seama că voi luaţi bani de la filat & plahish etc)…
– valera da tu akazyvaetsa eşti distept. bravo volodea! acum să batem palma: dacă tu iai şi scrii ştirea asta ca lumea, aşa ca mie sămi placă, eu îţi voi permite săţi faci practică la noi încă jumate de an, plus, o sătz dau voie să bei apă rece şi proaspătă din kooleru oficiului nostru! ce zici o afacere bună, nui aşa, valera sau cum ziceai că te keamă volodea?
– mai zaibit tu cu valera şi volodea tău. pe mine mă cheamă rafael, animalule.

rafael scoate un hyrletz din rucsac şi îl netezeşte pe şeful său de două ori peste plamynul drept.

– cynd a ste trezeşti, domnule şef, sămi semnezi te rog fişa de practică, you mother focker!

the end!

iată de ce este frig, şi în următoarele săptămâni se aşteaptă o mică încălzire. dispri asta altă dată.

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s