alegerile parlamentare din 30 noiembrie. cum va fi?

Grigore imediat cum se trezi, cam pe la 8 jumătate, merse la geam să vadă cum e timpul. după geam urca spre cer un aer tomnatic şi pişcător. Grigore mută data în calendar de pe 29 şi puse pătrăţelul roşu pe ziua 30. E Ziua Alegerilor.

afară, în gradină şi pe foişor se puse o brumă vioaie. dădu apă şi mâncare la animale, ba chiar udă şi floarea deja puţin ofelită de pe prispă. cel mai probabil era degerată deja.

acum hainele. de cu seară Grigore puse pe marginea scaunului pantalonii la dungă, călcaţi deja, cămaşa pe care o cumpărase la nuntă la fiică sa, recent, acu 2 ani. ciorapi despachetaţi – albi, de mătase. îmbrăcându-şi hainele cele mai cele, Grigore a încremenit puţin, amintindu-şi de fata lui, care trăieşte cu soţul ei departe de aici, peste hotare… dar şi de noua familie a soţiei sale, care în turcia şi a găsit un bărbat, cică, mai bun. „desigur e mai bun ca mine”, mornăi bărbatul arătos, după ce îşi trase burta pentru a părea mai voinic în oglindă.

ieşi în drum la 4 ace. chiar umbla cu paltonul descheiat să vadă toţi îmbrăcămintea de gală. Alegerile, astăzi sunt Alegerile. Grigore păşea încrezut şi destoinic pe şoseaua centrală din suruceni. oameni alături de el, sau haotic împrăştiaţi şi grupaţi câte doi sau patru, mergeau la vot. după cotitura de la şcoală, în drum spre primărie, făcea agitaţie, un lucru normal ultima lună, volodea. el, volodea adică, e mai tot timpul beat şi crede că marian lupu îi va aduce bunăstare, multă bunăstare, iar acest lucru într-o bună zi îl va îndemna să se lase liniştit de pahar. tocmai de asta, în speranţa deşartă a lucidităţii, volodea fâlfâie acum afişe şi pliante pdm.

lui Grigore i se făcu milă de volodea. dar îndreptându-şi şapca din cap, schiţând totodată şi un gest de salut, făcu câţiva paşi şi era deja aici. în sfârşit e în faţa primăriei. a intrat şi a semnat în dreptul numelui. i s-a dat un buletin de vot, care era deja pecetluit cu o ştampilă în drept cu numele partidului lui usatâi. Eroul nostru să arătă nedumerit pentru o clipă, apoi repede îşi aminti că renato nu mai e, şi a zâmbit satisfăcut. imediat ce a ieşit cristina constantinovna din cabina de vot, Grigore intră şi puse o ştampilă certă, sigură şi ireversibilă alături de inscripţia PARTIDUL LIBERAL. peste drum, începu să bată clopotul de la biserică. stătea o duminică frumoasă.

Eroii votează PL.

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s