5 sfaturi utile dacă vrei să urci pe bicicletă

Salut, nu sunt nici pe departe un expert în ciclism, dar totuși voi îndrăzni să fac un share de experiență despre cum e să fii biciclist pe drumurile din Chișinău sau cele din afara lui.
După 3 ani de experiență zilnică în traficul din orașul nostru mi-am făcut și eu concluziile mele.

1. Nu urca la volan fără cască de protecție sau pe bicicletă defectă

Până mai ieri, când am nimerit recent într-un mic accident, mă încăpățânam să-mi iau cască.
Deoarece nu-mi plăcea cum arăt în cască și în general tot echipamentul pentru bicicliști.
Într-o zi, însă, un Vito a tras pe dreapta să parcheze (n-avea viteză mare), ignorând faptul că eu veneam din urmă, și am nimerit în aripa lui, făcând un mic zbor.

Totul a fost în regulă, în afara unui deget rupt și pus în ghips. De atunci mi-am schimbat părerea și sunt pentru casca de protecție. Sunt în proces să-mi comand una cool de pe aliexpress.

2. Dacă îți place să mergi cu bicicleta, încetează să mai găsești scuze

Da, cultura șoferilor din Chișinău lasă de dorit. Dar dacă ești, atent, cunoști regulile de circulație, respecți pe ceilalți participanți la trafic atunci ești destul de safe. Plus la asta, lucrurile totuși se schimbă. Șoferii au o atitudine din ce în ce mai respectuoasă față de bicicliști și persoane pe scutere. Noua generație nu e atât de nervoasă. Deja încep să observ multe fete pe bicicletă care participă la trafic. Unde mai pui că odată cu apariția e-bikurilor, pedalarea a devenit mai ușoară pe cele 7 coline.

3. Iubește dealurile

Dealurile și urcările sunt cei mai buni prieteni ai unui biciclist. Pentru că pe loc drept fiecare poate pedala, dar tu nu teme de dealuri. Nu renunța așa ușor și chiar recomand urcușurile challengeable.
Mulți cardiologi recomandă eforturile pe bicicletă și susțin că pedalatul e unul dintre cele mai ok sporturi, cică, spun unii, chiar mai recomandat decât alergatul.

4. Evoluează mereu

Un fitness tracker sau un simplu smartphone e perfect pentru asta. Începe ușor, apoi, după o vreme, încearcă să faci același traseu doar că cu 1 minut mai rapid decât data trecută.

5. Urmărește cel mai util show dedicat bicicliștilor – The GCN Show

Videourile de pe Youtube sunt cele mai utile când e vorba de întrebări frecvente.
E un lux să ai și prieteni bicicliști, dar dacă totuși n-a prea fost să fie, atunci videourile pe Youtube sunt o soluție perfectă. Găsești răspuns, practic, la orice întrebare.

Multă atenție la drum și enjoy the ride, vorba englezilor.

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s