hello,

dragă minister de tineret [şi de sport, deşi eu de ani buni nu-s sportiv ],

iaka am auzit într-un final şi eu despre granturi. mari granturi mari, nu-i de comentat.
da iaka eu tot sunt tânăr. şi dacă vrei să ştii, dragă minister, eu nu sunt ong-ist, dar
sunt în schimb o tânără speranţă a întregului neam. cum adică îs bezdelnik?
nu bre, eu sunt poet. [apropo, poet este acela sau aceea care nu face nimic toată ziua dar din când în când scrie câte vreo poezie – două şi se dă mare şi tare de parcă o făcut nu ştiu ce podvig pentru univers]. ce vreu eu? eu tot vreu grant stimate minister.

unii poate ar înţelege că eu vreu grant în sens de robinet. dar nu-i aşa. eu vreu grant de acela cu bani, care se acordă tinerilor.

“Valoarea unui grant se va încadra în suma de la 5000 pîna la 35.000 de lei.
Prioritate se va acorda proiectelor care implică eforturi în promovarea solidarităţii şi participării tinerilor la edificarea societăţii democratice, cît şi la dezvoltarea parteneriatelor locale şi a cooperării regionale, deasemenea proiectele care reflectă echitate şi egalitate gender în abordare şi impact.”
stimate minister,
de ce nu ai tu grijă şi de tinerii artişti? de ce tot romişii tre să-mi dea bani în vseakie concursuri iar tu măcar un grant nu poţi să-mi dai? vrei să zici că tre să apelez la ministerul culturii? păi eu n-am acolo nişo rudă. să aştept recunoaştere naţională, abia după asta să umblu după granturi? da poşol tî, eu mai ghini gruşik mă duc. e adevărat, eu deja de vreo doi ani mă tot pornesc să lucrez gruşik da nu ajiung…

acum dragă minister, dă-mi şi mie un grant că eu uite ce poezie frumoasă de dragoste am scris ieri [numai eu ştiu cât timp şi muncă mi-a luat acest text. Mie in special imi place partea 2… dar ţie?]:

fără titlu:

1
Probabil eşti deja la curent
Că lumea în care trăim
Adică tu şi eu iubito
Este inundată cu căcat
În jur numai excremente
Şi descreieraţi care
Vor să se agaţe în disperarea lor
De umerii noştri
Dar mă rog
Asta întodeauna a fost partea proastă

2
Eu din răsputerile mele am
Ţinut întodeauna să borăsc pe ascuns
Şi astea toate doar pentru tine
Să-ţi fac pe plac
Mi se încordau muşchii abdominali
Într-un colţ de cameră
Aproape că să plesnească
Însă făceam faţă
Numai şi numai pentru tine

Unde pula mea eşti acum?
De ce nu te încordezi fute-te-aş în gură
şi tu pentru mine?

8 comentarii

Din categoria Uncategorized

8 răspunsuri la „hello,

 1. dragă hose,

  eu achit lunar între 2 şi 4 mii de lei impozite la stat (venit+tva). pentru că lucrez în trei locuri. o parte din aceşti bani merg la ministerul tineretului, dar şi la alte ministere. eu sunt nemulţumit de felul în care gestionează banii mei ministerele noastre.

  eu tare te iubesc. dar eu nu vreu ministerul să-ţi dea bani ca să scrii. urss a murit. nu mai cere bani de la guvern. sunt sigur că eşti în stare să faci mulţi bani şi să-ţi rămînă timp de bere, fete şi poezii.

  da poeziile tale-s tare ciotkie!

 2. hose

  draga ionut,

  normal ca ma iubesti, toata lumea ma iubeste dar nu-i pe asta. eu credeam ca tu esti baiet cum s-ar zice la noi, maladetz, astfel incat sa-ti dai seama ca eu nu cersesc bani de la minister dar ii iau peste un fel de doua feluri pentru ca di shi: : :

  daca tu te-ai fi ocupat cu scrisul, ai fi inteles ca scrisul tau nu depinde de banii de la guvern. tu scrii si vsio. si tie ti-i pohui ca iti da cineva bani pt asta sau nu. cista in tarile normale se mai dau si vseakie burse pt ciuvashi prikolinye. sau granturi. numeste-le cum vrei. asta in tari normale. noi totusi traim in moldova si oameni ca tine totusi nici pana in ziua de azi nu vor sa dea bani pt oameni ca mine. ceea ce-i super.

  eu oricum ma bucur ca tu lucrezi in atatea locuri. promit sa las lenea la o parte si sa-mi creez un ong. ca sa stai tu linistit ca banii tai merg la promyvanie mozgov asa cum si se pologheaza.

  dar daca sa fiu inca si mai sincer. nici macar nu-i pe asta. eu cista vroiam sa bag o poezie aici si n-aveam cum s-o leg in context asa ca…

  cu tare drag, si dor apropo, ca tu, sa recunoastem, esti ciuvak prikolinyi.

 3. ovia herbert

  am ras si am tot ras la postul asta. humor adevarat, mai hose… si poema… cu adevarat de dragoste. cum s-ar zice , te bag la blogrollul meu, sa mai trec pe aici. sa mai rad. sa ma distrez. si sa devin mai serios…
  te-am redescoperit pe face… ca asa se cunoaste lumea acum. sau se recunoaste. ca sa nu se mai cunoasca.
  te stiam de pe human… dar acum esti pe muschii tai. si cat ii tii incordati mie unuia imi place…

 4. vadim

  da, splendid poem !!!

  dar tu ionutzule rusine, rusine !!!

 5. hose

  salut ovia, da asa se cunoaste lumea azi, pe face si pe bloguri. eu ziceam undeva, c-o sa ma enervez si o sa parasesc facebooku, dar pana atunci, ne mai distram.

  ei vadim, imi cresc bujori in obrajori.

 6. [ruşinat şi sfios] băiieţ, priniţîmă-nnapoi… 🙂

 7. ion buzu

  „da poşol tî, eu mai ghini gruşik mă duc.” haha, ideea asta si pe mine ma napadeste amu, ispite de genu ista….
  cit despre text, bai, e cel mai prikolnii text de dragoste din ultima vreme de care am dat. de fapt numai textele tale de dragoste, asa din ultima vreme, au ceva sens pentru mine. sau nu stiu……

 8. Hancu

  Ahuetitelino. Eu te-as da la prime dac”as putea. La ore de maxima audienta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s