ZDG Review: the very first press review

1509939_636034463100948_1033873910_n

 

numărul din 27 februarie o ieşit de sub tipar tare ciotka şi tare neciotak. în drum spre chioşcul de la piaţa delfin am văzut băieţi care vindeau detergenţi cu inscripţii-logo copiate de la marii producători. în jur foarte multă lume, multe femei şi eu la coadă: Tider, Baingo, Arisel (70 spălări) – 400 de lei.

prima pagină

pi prima pagină stă procurorul neaga. femeia cu fotce selfie din odnoclasnece. mi-o plăcut cum redacţia o încercat să iasă în evidenţă cu un subiect viral şi nu a pus pe prima de exemplu investigaţia-cazul lui victor sau materialul lui iura. brava.

top 3 materiale

discuţiile pot dura la nesfârşit, dar nu şi atunci când deschizi ziarul relaxat, fără aşteptări să descoperi o dezvăluire şocantă, o informaţie fulminantă. aşadar topul materialelor klass începe cu subiectul: mărţişoare pentru viitoarele mămici. luminos, pozitiv, frumos. mălădeţ olguţa. nu pot să nu-i dau locul 2 lui victor moşneag, care spre surprinderea mea a dat un material în stilistica lui păduraru. da şii hosă ai mîncat săpon să vii cu aşa afirmaţii? nu băi nam mâncat că ni so terminat săponu din baie, trebuie să cumpăr nişte detergent pt 70 de stirce. locul 2 secretele dosarului Dan Vulpe. stilizaţi-vă paţani investigaţiile (aşa cum face paşa sau victor) kapoi şapoi ele iese seci şi renunţi la jumătate.  (apropo pt machetatori o idee, acceptaţi de la autori mai puţin text şi faceţi căsuţe cu extras din text: „o venit la dânsu şi i-o propus 1000 de euro şi după asta i-a tăiat gâtul). pe locul trei se clasează: autoportret cu reforma procuraturii. bineînţeles să-mi fi dat mie o rubrică de tipul ap mă stebanem mai agresiv de acest caz cu adnafamileţa mea. dar macăr aşa cum este tot e bine. marian şura-mura, treb de mai lucrat. asta tu victor ţ-ai tras aşă pseudonim?

worst 3 materiale

 1 politica şi corupţia din business. boring. extrem de profilat şi fără de niciun clenci care să poată agăţă cititorul simplu de ziar (cel neprofilat)

2 textul lui efrim. corupţia în justiţie bine ascunsă. efrim e un personaj simpatic, carismatic, doar că şi drugul său luchenciuc, chiar şi acesta scrie mai expresiv, bineînţeles atuni cînd îi scrie altcineve materialele de pe blog. (eu nu îl citesc, tot normal, prosta mio povestit cineva şi eu mă stricam de rîs)

3 las loc liber snu supăr pi băieţ, că eu vreu di fapt săi încurajez şi săi susţin.

duios

e nostim şi duios să găseşti într-un ziar trei sud est. băieţi hai pe viitor faceţi tablete cu info despre trei sud est. de tip, activitatea asta, piesele cutare, cele mai bune versuri şi citate din piesele lor 😛

util

eu sincer am uitat cât e salariu mediu (voi veţi zice, cum să uiţi ceea ce nu ştiai?). dar am aflat din zdg că e 3700 ş kapici. mulţumesc ZDG pt info. şi apropo tare pravelinaia fişka ceea cu linia-coloana-wall ul cu subiecte fierbinţi de joi până joi. ciotka.

supliment reforma:

în mine se zbat două stihii. binele şi răul, frumosul ş urâtul, plăcutul şi utilul, dragostea şi ura. eu înţeleg că e supliment de specialitate. dar vreu mai multă apşoară, mai multăăăăă, mai interesaaant. dar nu comentez în detaliu din motive subiective care se manifestă prin simpatii faţă de reporteri: victor, recunosc, ţi-am îndrăgit materialele.

ne vedem joia sau vinerea viitoare. (vinerea pentru a face un review poate în paralel cu timpul şi jurnal). cumpăraţi ziarul, citiţi lucruri faine. vedeţi materiale frumoase, la care oamenii au muncit cu spor.

ps: redacţia, daţi mi o poză pe facebook sau pe hose_pablo at yahoo svă pun imagine-banner lateral pe blog, cu siglă zdg. nu vreţi? tziom!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s