Adevărata poveste despre Nelly Ciobanu

zdarova, da voi a să spuneţ zdaravee vidali. aveţ dreptate. caroce cum merjem eu în cur, apu m-am rătăşit ş abia amu m-am găsit. da voi vă întrebaţi unde-i hosă di şi el nu mai scrie? apu nu cred că voi voobşe vă puneţi aşă întrebări de-atâta că vouă vă era pohui dacă scrie hosă sau nu. amuia urmează întrebarea: da voi di şi nu citiţi gazetul Capitala? v-aţ ahuit sau şi? ian marş în larioaşe taman acolo az o apărut Capitala. ş voobşe, în fiecare miercuri şi vineri să va văd cu Capitala în mână. mai ales că ea costă doar UN sîngur leu. nu ca alte gazete de 3 lei sau 5 di exemplu. di şi să cumpăraţ Capitala? pentru că toate obosrelile mele s-au mutat acolo. caroce, ne vedem în Capitala.

amu o poveste adevărată ş oleacă poate funny despre artista poporului moldav, nelly ciobanu.

Frame 1:

în cadru un birou spaţios. pe pereţii biroului stau lipite zeci de placate cu pavel turcu. multe dintre ele sunt măzgălite, altele încercuite cu semnul interzis etc etc. obiectivu de la super aparatul canon cu care se filmează este fixat pe masa luxoasă a artistei. pe masă se vede o “darojkă” ce aminteşte cocaina. nelly ciobanu apare fragmentar în cadru, dând de înţeles că e foarte ocupată pe undeva prin apropierea cadrului. în tot acest timp nelly fredonează din piesa lui pavel turcu “eurovision” “lume multă lume bună”.

cu un card bancar de tip visa electron, nelly împrăştie şi răreşte darojka cu praf alb ce aminteşte de cocaină. după acest gest, ia o bancnota de 100 de dolari şi o face tub. foarte atent, de sub birou scoate o cratiţă în care se află nişte faină cu două ouă deasupra, două gălbenuşe închise la culoare, ca la ouăle de casă. nelly fericită, toarnă şi “dorojka ” de pe masă în cratiţa cu restul făinei.

NELLY: eurovision lume multă lume bună eurovision, doar o dată-n an se adună….ta – na –na –na concursanţii toţi sunt tari…

sună telefonul:

NELLY: alo!? da nătăliţa, peste un minut să intre la mine.

ciobanu ascunde cratiţa în care până în acest moment amesteca aluatul.

în birou intră doi tineri impunători de tip security.

NELLY: salutare, iepuraşilor. ia spuneţi, cu ce mă bucuraţi voi pe mine astăzi. hai, spuneţi repejor că nu prea am când….

baieţii îşi aruncă câte o privire gravă şi serioasă unul altuia.

BĂIAT 1: doamna nelly,… [ezită] avem o veste proastă.

NELLY: scumpilor, nimic nu mă poate întrista acum pe mine [aruncă o privire la cratiţa cu aluat], curaj dragii mei, spuneţi.

BĂIAT 2: tanti nellya, anu’ ista … anu ista iar avem probleme…

BĂIAT 1: turcu acela iar s-o înscris la eurovision

nelly se lasă pe spatele fotoliului luxos, rămâne încremenită spre băieţi.

BĂIAT 2: dna nelly da noi tăt am făcut, tăt am făcut ca să-l oprim.
BĂIAT 1: şi bani i-am dat, şi ameninţări familiei i-am făcut nu ajiută nimic. el îi încăpăţânat ca un “osiol” dna nelly, tăt tăt am făcut, da el una ş bună: eurovision.
BĂIAT 2: noi ş la saună l-am dus, coniaciok i-am turnat de 10 stele!!
BĂIAT1: da, de 10 steli, dna nelly!!! 10!!!
BĂIAT2: o spus că gata, zavezal el cu muzica… ne-o minşiunit el…

nelly se ridică în picioare ş merge la un perete unde e un placat mare de-al lui turcu. priveşte îngândurată spre placat.

[către băieţi]

NELLY: bre băieţi bre, tăt şi am putut am făcut eu pentru voi. din gojineaţă v-am scos şi v-am adus în oraşu ista minunat. şi de îmbrăcat v-am îmbrăcat, de lucru v-am găsit, da voi nie un serviciu normal nu puteţi să-l faşits…nu merji … [întreruptă de către unul dintre băieţi]

BĂIAT 1: noi am vrut să apelăm la ultima soluţie
BĂIAT 2: da tanti nelly… am vrut noi să terminăm cu tătu cu dânsu, iaka am vinit să vă sherem permisiunea.
BĂIAT 1: da dna nelly se poate noi … băiatul face un gest care simuleaza “krantâ”-ul.

NELLY: voi krantâ putets numa cu patlatâe de pe drum, ascultând în djîpu shela a vostru vladimirskii tsentrali. da la treabă concretă pantalonii udaţi. [voce ridicată, creşte furia, aproape în strigăt ultima replică ]

unul dintre băieţi începe să tremure, pe faţa îi apare grimasă de frică. pantalonii unuia dintre băieţi se umezesc [ale Băiatului 1]

NELLY: afarăăă!! să nu vă văd în ochii mei! [spus pe un ton jos dar furios şi scrâşnind din dinţ]

băiatul cu pantalonii uzi o ia la fugă din birou. rămâne Băiatul 2.

NELLY: tolea, iaka voi spuneţi că tăt aţi făcut. şi una şi a doua şi a treia. da eu cu shi mă aleg din vorbele voastre goale ca paiul, băi. eu tre să sufăr de şezutu vostru dijeaba. şi iaca turcu vini iar în faţa lumii. la shi să mă aştept eu? la încă un cântec de-a lui pavluşa care să grămădească fanaţ pi internet şi multe intrări pe youtube.

BĂIATUL 2: asta-i ultima şansă. noi o să ne lămurim. daţ tanti nelly ultima şansă.

NELLY: nişo şansă. a să paştets jitele sh o să vă întoarshets de unde aţ venit. amu ieşi te rog din cabinet. am câteva sunete de dat.

scuzându-se, băiatul iese.

Frame 2:

nelly stând la birou, formează un nr de telefon.0

NELLY: alo?! băi boghean băi, iară turcu… şi faşim?

BOGHEAN: turcu? asta-i pizdeţ [evident cenzurat de beep] ia hu[beep] ieiu pi [beep] darasu nu s-o astâmpărat…

NELLY: nie-mi spui…

BOGHEAN: nelliush eu nu ştiu… niş nu stiu şi să-ţ zic…

NELLY: da eu ca o proastă… ş bani nebuni am dat pentru concurs, vroiem în evropa să cânt, sh amu un căcăşios îni calcă jisu în kişioare.

BOGHEAN: vez că ni-o venit aista cu millenium nush ce vre de la mine. hai tu acolo descurcă-te cu turcu shela a tău. la urma urmei găsim noi sheva soluţii. ian stai oleacă, tu plashintele le-ai făcut?

NELLY: taman le făsheam… da shi crez că amu mai pot? gata deamu

BOGHEAN: hai lasă aistea. fă plashintele sh cu restu rezolvăm noi. hai hai că nu-i când. Grăim mai încolo.

nelly ciobanu rămâne cu receptorul în mână, uitându-se în gol.

NELLY: [trist] concursanţii toţi sunt tari…

dintr-un sertar închis la cheiţă, nelly ciobanu scoate un mic portret al lui turcu. îl cuprinde la piept:

NELLY: pavlusha pavlusha, shi mă fac eu cu tine? aa? şi-s mă mai fac…

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Adevărata poveste despre Nelly Ciobanu

  1. piknik

    m-am ras oleaca asa pe sub mustet. Apropo di kapitala bai hose, gazetu ai ieftin ka ai a lu kirtoshel, si noi ji stim ka kirtoshel ai modest si sarak likit pamintului, nare rubla ka snimeste gazda la ciokana si trebu sa dea capusneacu pe hata da shi sa mai zicem de comunale, mai ales amu ai iarna si gheaghisu ghimpu o skunkit kaldura. Iaka di ci kirtoshel vindi ziaru ku un leu, el ai shedraia dusa si nu vre sa scureasca narodu, ca sapu narodu as iasa cu furcile si topoarele si as faca revolutie di ci so skunkit ziarul kapitala si as al daie pe maru kisinaului in sud la haga. Hai nu graiti multe ca ne spaleste chirtoshel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s