legendă urbană: de ce nu avem zăpadă

în oficiu intra lumina soarelui matinal, iar cabinetul spaţios era inundat de o atmosferă de august, deşi pe calendarul de pe perete pătratul roşu indica data de 9 ianuarie 2014.

„kizda măsîi”, răsti indignat bărbatul înalt şi îmbrăcat la costum. după un „blea…ce huinea” scăpat parcă involunar, răsună înkă un „kizda măsîi” mai furios.

 

– anu ista mam pregătit de omăt cum nu so putut mai ghine. maşinile îs gata să iasă pe traseu, rakiu pentru oamenii din smena di noapte am cumpărat, totul am făcut, chiar ş lopeţ suka am luat di trii ori mai multe ca anul trecut. dar de nins aşe şi nu ninge.

 

– iauitete ce soare îi afara, dorin chirtoacă arătă spre geam.

 

„domnul chirtoacă – ghimpu vă asteaptă pe linie”, se aude de la secretară, mai doriţi o caféa, un ceai sau vreun masaj poate?

 

„da! nea mihai vă ascult”

„nu nea mihai, da domnu ghimpu pe telefonul de serviciu”

„vă ascult”

„dorin? da unde e zăpada iarna asta, ian spuneni tu nia.. n-am înţeles?

„nu ştiu dnu ghimpu, eu singur nu ştiu” spune dorin mâhnit… o aştept mai şeva ca pi femeia viselor mele…

„ascultî la mini puişor. tot amu ti duşi, la polul nord sau undi kizda mătii vrei, dar tot amu îni găsăşti omăt că ti dau blea la hadîrcă la mîncat pizdeală, tu mai înţăles?”

„mă duc dnu ghimpu iaka mă duc chiar amu”

 

chirtoacă îşi îmbrăcă paltonul şi merse în căutarea zăpezii. bineînţeles, de unde să iei zapadă dacă nu di la viorel mardare, care o făcut un clip zaumnîi despre omăt. în clipul acela mai era incă un tip, dar chirtoacă nul durea nici în pulă cum îl chema pe celălalt tip. Lui îi era suficient viorel…

mardare tăman călărea pe cineva când sună chirtos la uşă. mardari io spus lu chirtos: băi dorin, eu jă în reclama clar am spus: e frumos dar nui adevărat, şî îi întinde lu kirtos nişte pamperş, care aparent erau folosiţi. chirtos o zis hui staboi viarel, ma duc mai departe, dacă îi aşe. printre crăpătura di la uşă chirtos o văzt că mardare are nu una, da tucma două curiţe… ş pe un ton drujeliubnîi, dar în acelaşi timp parcă hîtru spune:

 

„viarel, da poate înainte smă pornesc în căutarea zăpezii… mm kak skazati, poate îmi permiţi ş nia pt 5 minuti smă caţăr pi vreuna că eu dimult vorba şeia… dimult ăto samoe…” mardare la auzul acestor cuvinte se înfuriase, şi o început a da cu picioarele în edil ş striga sălbatec spre primar: „o pulî ţîe dorin!” iar fraza „nică la duşmani totul la sărmani…” răsuna pe tot podezdul. chirtoacă o ieşit din blocul însorit, efectiv alungat cu şuturi.

 

ce să mai facă? unde să plece dorin după zăpadă nu mai ştie? o idee ar fi să importe din bălţi şi transnistria toată cantitatea de cocaină şi so verse pe străzi, dar el o zis: nahui să fac această prostie, rhanolli cu gonzo mar zapezdi pentru aşa ceva. de cumpărat zăpada di prin norvegia primarul nu îşi permitea, de mutat oraşul mai la nord, tot ca când nu putea…

 

o deschis întâmplător dorin a nostru wikipedia, pentru că acolo este orice info… pe wikipedia i-a apărut un banner cu „moldovenii.md” dar PL-istul cu stoicism a mutat cursorul la: votează dorin chirtoacă, cel mai sexy om al anului pe vip magazin. pe chat îi scrie ghimpu:

 

– LOL, FYI ink nui omăt

– PLM

– ai să şii PLDM dak pîn mîni nu aduşi omăt.

– BRB

 

peste chatul lor intră hotslut1975, sub nickname se ascundea dodon, desigur:

 

legenda spune că dacă vreţi zăpadă, trebuie să mergeţi la România în munţ la băsescu în vizită. el are acolo un refrigerator în care păstrează multă tokeală scumpă, aşa fără nici un namiok la alcoolism. pe lângă asta, băsescu are bulgărul magic (B.M.). dacă tu dorin îi vei suge pula lui băsescu şi vei promite unirea, el îţi va da BM, mai ales că lui nahui nui trebu bulgărele că el are jack daniels. BM are o putere imensă. hotslut1975 is typing a mesage>>>> nu se poate să îl arunci în oricine. trebuie doar în mark tkaciuk sa îl arunci… iar după ce BM îi pesdaneşte faţa şi el cade jos plin de sânge trebuie săi dai cu cablucul tău de primar drept în meclă. şi, mai spune legenda că asta nu tot ritualul. dacă nu te pişi cu pişat proaspăt de la ceai verde la peste lijaşii  tkaciuk, zăpada nu va veni niciodată… nici în chişinău nici în moldova…   hotslut1975 is now offline.

 

o adus dorin BM la chişinău. lo pândit el pe mark tkaciuc, aşe cum spunea legenda, şi cînd lo zapezdit drept în ceafa lu tkaciuk acela o kikat jios ş striga: dorik?! ahuiel sovsem?!  vot nahuia tî eto zdelal????  BM s-a rispit. nici un efect magic nu a avut loc. dorin so întristat şi nu ştie încotro so mai apuşe amu… întrun final a intrat el în valentina ş o inceput să beie koniac fara stele de 12 lei 50 bani 100 grame, şi îi povestea toată păţenia sa bietului osama, care nu a mai suportat şi ia zis: slushai dorik cevo ty mene pesdish, ia voobshe iz asetii i nihuia ne ponimaiu şto tî bormoceş. dai lucişe mne liţănziuu na spirtnîe… ne umeeş piti, idi nahui domoi alcagolik…

 

era deja seara…minunea nu a mai avut loc. dorin era mîhnit că maşinile de salubrizare nu vor avea de lucru iarna asta… cu capul plecat, edilul de chişinău se ridica pe pârcalab la deal, spre oficiu, şi când-colo, un fulg i se aşternu pe nasul său PL-ist. dorin nu înţelegea ce se întâmplă…

„ce pula mea”, rosti uimit primarul. mai mulţi fulgi zburau jucăuş împrejurul lui chirtoacă…

 

începu să ningă.

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „legendă urbană: de ce nu avem zăpadă

  1. PTC

    Genial articolul. Si intr-un fel ma astept sa fie poveste reala..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s