frăţâkî, dăni o bukăţâkă di mămăligă, swăăăg.

frăţâkî, dăni o bukăţâkă
di mămăligă, swăăăg.

review

probabil cel mai apetisant cuplet, sau refren dacă doriţi, apărut în ultimii ani pe piaţa muzicii moldave. partea tristă e că autorul nu are un merit pronunţat în acest sens, bineînţeles, în opinia mea. autorul pornindu-se în goană după nuş ce parodie a rap-ului american (după cum însuşi mărturiseşte într-un interviu acordat copiilor de la muz tv), în final i-a reuşit una dintre cele mai parazitare (în sensul cel mai pozitiv al cuvântului, desigur) melodii.

în acest sens, deşi incomparabile ca intenţie, stil şi pretenţiozitate, permiteţi-mi analogia „fraţâkî dă-ni o bucăţîkă” cu orice miorlăitură lirică, dar care se vrea drept urban, desigur carlas dreams. de ce compar lucruri incomparabile? (vezi southpark, how can you ground someone that is ungroundable. s12e14 the ungroundable). succesul. acesta este răspunsul.

despre kapushon nu am practic un cuvânt de zis. nu consum ceea ce face el şi alţii ca el din varii motive. „un pachet pe masă cu un praf deschis gălbui / a cui să fie oare, ale cui”. de altfel, parazitară intonaţia şi în momentul acesta de gafă gramaticală. îndeosebi când accentuează ALE CUI. e şi haios dar şi melodios în acelaşi timp. trebuie să recunosc, adesea fredonez tonul astă întrebător în contextul diferitor şezători narcotice.

fetele… aici probabil echipa care a realizat videoclipul, în frunte cu usatyi şi kapushon, a reuşit un lucru neobişnuit de drăguţ. recunoaştem cu toţii, ne-am îndrăgostit de mariana gruscean şi de domnişoara ina. mai mult de atât. motivul nr 1 de ce am îndrăgit această melodie e felul în care s-au impus fetele în faţa camerelor (meritul lui usatyi, mi-ar place să cred) dar în aceeaşi măsură ne-a cucerit şi vocea sexy a gloriei. restul e un content ordinar, nimic de zis.

swag. veşnica întrebare: şii asta S.W.A.G.? explic: secretly we are gay. cam asta ar însemna. doar că în mediul urban, şi printre tinerii care se cred cool,  cuvântul acesta mai defineşte, pe lângă toate, şi un stil anume vestimenar, comportamental etc. detalii pe dicţionar urban.

bineînţeles, pe tot parcursul acestui text am ascultat „frăţâkî”, piesă cu peste 270 mii de vizualizări pe youtube. felicit pe această cale echipa care realizat acest clip, implicit şi pe autorul piesei, şi îi (le) doresc piese de succes în continuare, dar şi inspiraţie atunci când unii din ei aleg un mod catchy de a prezenta „sexy bitches” pe sticlă. important e să fie cu gust. de data asta au fost pur şi simplu formidabili. pe bune.

(şi da… da…da… am văzut clipul lu „judecătoru” (copyright bolocan). acela care e pornografic şi şocant. nu-i despre ce vorbi acolo, decât doar despre vocea feminină ar fi ceva de zis. dar neee, nu se merită).

enjoy

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s