despre victoria sheriff-ului, despre patriotism, despre moldova

fc sheriff este un club de fotbal din tiraspol. tiraspolul este un oraş din transnistria. această transnistrie la rândul ei este separatistă şi mulţi moldoveni din dreapta nistrului o cam detestă. de fapt, îi detestă statutul autoproclamat. nimic nou.

sheriff este un brand din stânga nistrului. clubul de fotbal sheriff aparţine acestui brand bogat. jucătorii din fc sheriff sunt majoritatea străini. jucători moldoveni puţini au rămas în componenţa de bază. (pashenko & furdui şi te mai miri cine).

sheriff joacă mai bine decât selecţionata moldovei. cel puţin am privit meciul de ieri al sheriffului şi meciul moldovei chiar de pe tribunele zimbru, e clar: sheriff bate moldova. e adevărat, mi-aş dori ca în sheriff să joace mai mulţi moldoveni. în genere, mi-aş dori ca în loc de sheriff să fi fost milsami orhei sau fc veris ori să zicem echipa-surpriză a campionatului curent fc speranţa. dar nu va fi. din lipsă de bani şi mai ales din lipsă de experienţă. ce fel de experienţă? experienţa meciurilor din chpampions sau europe league.

url

internaţionalii de la sheriff au pornit exemplar meciul. cu o poftă vădită şi o sete faţă de câştig. entuziasmul însă spre sfârşitul primei reprize a scăzut niţel, iar meciul s-a echilibrat. cei de la vojvodina (eu oricum îi numesc vijna sau sârbioţi) au prins şi ei la curaj reuşind câteva faze. golul a venit repede, pe neprins de veste. la prima vedere părea unul cumva întâmplător. dar nu a contat prea mult acest lucru. sheriff conduce acum 1:0, unde mai pui că în reluare s-a văzut că golul de fapt n-a fost deloc unul întâmplător. am strigat tare gooool. oamenii din jur au tresărit iar bloggerul celebru pentru pădurea domnească naviga nepăsător pe smartphonul lui cumpărat de vreun filat şi probabil se gândea: ce pulerini privesc sheriff şi ţin cu tiraspolenii – trădătorii de ei. unde mai pui ca proful meu de facultate, de lexicologie apropo, care mă tot certa şi nu mă scotea din 3 se arătase nemulţumit de slangul tineretului de astăzi. sheriff 1:0 ş pohui. a urmat în scurt timp şi golul doi, când balonul a intrat în plasa sârbioţilor ca tras din puşcă. un gol cu adevărat frumos. frumos-frumos. de la distanţă, plasat în colţul de sus. sheriff era calificată cu toate că fotbalul lasă întotdeauna loc pentru surprize. dar nu de data asta. am ratat replica sârbioţilor. am ratat cele 7 minute de prelungiri. le-am ratat deoarece mă bucuram de victoria sheriffului. unde mai pui că sârbioţii în turul trecut i-au zdrobit cu 3:0 pe legendarii bursaspor din turcia.

ştiţi de ce mă bucuram eu? nu de faptul că patronul clubului va primi nişte milioane de euro sau că nivelul cotei acestui club brusc va creşte pe plan mondial şi ei vor mai cumpăra câţiva africani noi. nu. nu de reuşita clubului mă bucuram eu.
asta voi în căcăţelul vostru de ţară vă mâncaţi de vii ş vă luptaţi politic cu transnistria. da undeva în franţa stau oameni pe care îi doare foarte adânc fix în borta pulii de conflictul vostru şi care când vor vedea că joacă sheriff la televizoarele lor vor zice : ia uite moldovenii ce s-o ahuit, au intrat în europe league : pidarasca de moldova. nu tiraspolul şi nu transnistria. şi nici măcar chişinaul. moldova. iată de ce mă bucur eu. de faptul că după o pauză de câţiva ani moldova va fi prezentă într-un campionat pesdos. şi încă mă bucur că victoria de ieri a sheriffului va aduce câteve echipe bune în moldova. da… la tiraspol.

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s