Ministerul Culturii a acordat o diplomă în stil „Jaga Jaga”

editorial

Ministetul Culturii în frunte cu Boris Focșa revine în atenţia presei. Bineînţeles nimic nu ne mai poate mira după cele câteva gafe şi scandaluri avute loc pe parcursul anului 2012, în care era implicat ministrul. Cu toate astea, iată că instituţia pe care o conduce Focșa a ajuns, în urma unei acţiuni necugetate (aș spune) motiv de zeflemea. Recent, Ministerul Culturii i-a decernat o diplomă de onoare „pentru contribuția substanțială în promovarea muzicii ușoare și populare” interpretei de muzică uşoară Nătălița Olaru. Tânăra interpretă este cunoscută de publicul larg pentru „profundele” sale piese care includ versuri precum: „Nu te uita, băiete, atât de mult la fundul meu // Că ai să rămâi la mă-ta flăcău”. Piesele Nătăliței Olaru sunt cântate la multe petreceri iar cele mai cunoscute dintre acestea sunt „Jaga, jaga” şi „Hali, gali, măi Vitali”. Clipul piesei „Jaga, Jaga”, realizat împreună cu Andrei Ștefăneț, a adunat pe platforma „Youtube” aproape 5 milioane de accesări. Nătăliţei Olaru i s-a decernat diploma în cadrul unui spectacol/concert pe care l-a susţinut la Palatul Naţional..
În cadrul unui vox printre artişti, realizat de către publicaţia „Jurnal de Chişinău”, artistul Ion Suruceanu se pronunță în apărarea tinerii interprete (timp în care majoritatea interpreţilor intervievaţi nu s-au arătat prea încântaţi de actul celor de la minister). Ba mai mult de atât, Ion Suruceanu a nimerit, după cele afirmate, în titlurile mai multor ştiri. „Sunt de acord că fata aceasta este fără nume. E foarte bine însă că Ministerul Culturii susţine o tânără interpretă. Şi eu, şi Ştefan Petrache a trebuit să fim susţinuţi în anii ’70, nu să fiu făcut cu ou şi cu oţet de cei de la conducere că aş fi Dan Spătaru, numai nu Ion Suruceanu. Ce înseamnă o diplomă? O nimica toată. Când i-a fost acordat lui Pavel Stratan titlul de artist al poporului, lui, care a făcut ţara asta în două cu rahat, numindu-ne beţivani, de ce nu aţi scris atunci? Nu e numai părerea mea, ci la toată lumea, dar voi, jurnaliştii, sunteţi nişte ticăloşi!” susținea săptămâna trecută artistul poporului Ion Suruceanu. La rândul ei, Nătălița Olaru a promis publicului că îşi va re-organiza repertoriul pe viitor, pentru a semna piese din ce în ce mai calitative.
Cât priveşte gestul Ministerului Culturii de-a înmâna premii călcând prin strachini, este încă o dovadă că lucrurile nu mai pot continua aşa. În urma ultimelor schimbări de pe scena politică, comentatorii politici susţineau la un moment dat că Ministerul Culturii va fi unul dintre cele câteva ministere care îşi vor schimba componența, ceea ce, avem speranţa, înseamnă că Boris Focșa & echipa îşi vor strânge jucăriile şi ne vor lăsa, într-un final, în voia noastră…

PS: asta tot e treaba f buna sa ai 5 milioane pt moldova. pt asta tot treb talent si coaie. nam nimic impotriva. doar ca bai focsa – zaebal tu pi mini.

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Ministerul Culturii a acordat o diplomă în stil „Jaga Jaga”

  1. lol.
    lu’ ăla cu șurubul nu i-a dat nică?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s