CHIŞINĂU: chirtoacă, strada belschi, ziarul capitala

în tramvai zilele trecute o padrujikă:

– sorry, da tu nu eşti hose?
eu ashe mă uit în părţi dakă nu cumva cineva urmăreşte scena. nimeni nu urmărea faza:
– s presupunem, spun eu sceptic.
– apu eu citesc blogu tău, tare ciotka acolo.
– mm da, mulţumesc.
eu îs olga, îmi întinde myna, fătuca. pare bine, victor, spun eu şi mă pregătesc să cobor.

mie îmi place chişinăul. eu pur şi simplu ador oraşul ăsta. eu iubesc chişinăul aşa cum este el. eu îl iubesc pe chirtoacă. primar de chişinău, dak nu ştieţ, este dorin chirtoacă. el, dorin toesti, este un politician. de regulă, politicienii (oricât de simpatici şi pravelinye nar părea) sunt corupţi şi fac/fură bani nalevo. sar putea ca dorin chirtoacă să fie aşa – corupt. eu îl iubesc pe chirtoacă. eu nu sunt ghei. eu îmi iubesc oraşul. nu ştiu dacă îmi iubesc patria la fel de mult cum iubesc chişinăul. chişinăul nu are nimic – dar nimic deosebit, nimic care să merite dragostea mea. cu toate astea eu iubesc călătoriile spre centru care durează 25 de minute. îmi place la nebunie cercul de la tipografia centrală şi văgăuna neacoperită de blocuri (deocamdată) de lângă circ. îmi place soarele când apune în acea văgăună şi eu îl privesc din geamul microbuzului, ducândumă spre centru la o bere, sau spre o plimbare & hug al cuiva. iubesc picnicurile de la marginea ciocănii. iubesc păduricile (care nu ştiu cyt vor mai ţine – pohui – nu depinde de nimeni şi mii milă de naivii care luptă cu oraşul verde pt că asta nici de ei nici de chirtoacă nici măcar de consiliu nu depinde. timpul & banii & progresul oricum, CUM NAI DA, cât nu teai lupta oricum se va distruge mai devreme sau mai târziu oraşul verde /istoric. îi trist dar moldova îi săraca, smeriţivă ori futeţio din ţară şi nu rajets sh luptats năprasnic nu fiţi naivi, căutaţivă de treabă, creşteţi copii, nu irosiţi neuronii, nu invinuiţi un om, un consiliu, un primar, sînteţ săraşi blea likiţ pământului suka ş aşă o să rămâneţ nişun politician niciodată NIŞUNU zametite no svă skimbe lucrurile în bine. asta jă îi politică la toţ lii pohui de voi ş problemele voastre – credeţimă pe cuvânt)

eu iubesc chişinăul. poate vladutza no să fie de acord. poate viorel o să strâmbe din nas, poate alt blogger sau formator de opinie o să scrie/spună că dorin chirtoaca îi gavniuc şi chişinăul nostru degradează – eu iubesc chişinăul. şi nu mă interesează că eu iubesc chişinăul pentru că drugii mei & familia mea e aici & pentru alte lucruri personale. eu pur şi simplu iubesc chişinăul necondiţionat şi îl iubesc cu actualul primar, toesti cu etot vash kirtoca. amuş toţi o săl fută pe chirtoshel pt că o skimbat cuză vodă în belski. cu spume la gură toţi o să turbe: (îndeosebi îmi imaginez formatorii de opinie): chirtoacă pidar. eu nu cred că chirtoacă îi pidar pt că am auzit că lui îi place de lorăna. iubesc chişinăul – îl iubesc pe chirtoacă.

cineva vrea ca ziarul capitala să fie închis. eu nu vreau ca ziarul capitala să fie închis. acolo lucrează tineri prekolinye – prodvinutye & deshteptătzăi. acolo se scrie despre cultură. uneori se scrie dispri evenimente alteori pur şi simplu cronici la filme. acolo salariu am auzit că nui mare. de exemplu 1000 di lei + ce materiale aduni. dragă chirtoacă, eu am auzit că ultima perioadă de ziarul capitala se likesk tineri care ştiu să scrie bine! eu cred că ziarul capitala poate să se dezvolte, să crească, să devină incomod, politicăli vorghind. Însă, cineva vrea să închidă ziarul. eu nu vreu. chirtoacă, hai să nu închidem capitala. nu ti rog nu ti rog nu ti rog.

eu iubesc oraşul chişinău. ziarul capitala tut nepriciom. iubesc vara – iubesc iarna – tot în chişinău. eu am fost în bucureşti, în cluj, am fost în iaşi, am fost în braşov, constanţa etc. eu iubesc oraşul chişinău. asta nui campanie de promovare a oraşului cum obişnuiesc iobanny bloggery să facă. asta nui campanie de defaimare a lu chirtoacă cum obişnuiesc să facă alts umneci şi umnetzy. asta nui campanie electorală pro chirtoacă – dorin chirtoacă eu sincer te iubesc. da, tu poate eşti corupt sh bespantovyi în realitate, poate învyrtsi bani şi afaceri – da poate nu – cine să te ştie – eu nu ştiu sh nici nu mă interesează pentru că te iubesc.

în chişinău seara dacă mergi prin centru pe la 11 sau 1 noaptea poţi mynca o mamă de pizdon. de la gopneci de la patlatye de la narcomani de la alcogolici de la basarabia pămynt romynesc de la patrioţii moldovei iobbany sau de la rusoi. poţi primi în meclă de la oricine, oriunde – eu iubesc oraşul chişinău. cu sau fără monumente istorice cu sau fără marshrutce cu sau fără câini maidanezi.

eu miros a parfum de femeie în această dimineaţă & eu îmi iubesc oraşul – îmi iubesc primarul –eu maş înnegri dacă ar fi altă roja primar. chirtoacă îi prekolinyi sh pohui di ci spun intelectualii and formatorii de opinie care deja ştiu – nul prea plac.

3 comentarii

Din categoria Uncategorized

3 răspunsuri la „CHIŞINĂU: chirtoacă, strada belschi, ziarul capitala

 1. ГAби

  shi ieu il iubiesc mult (kiar dak e un long-distance relationship)

  pot sa fak s-o lista:

  post-kommunist industrial AReAs
  cvas (cu multe albine)
  padurici in the middle of nowhere, prapadite si f frumoase (NO ECO-RECO)
  pelimeni cu otet
  reclamele moldcell furate de telia suedia
  la placinte
  troleibuzele cu taxatoare plictisite
  Gradina Publica „Stefan cel Mare si SFANT” (nu-mi pasa de mirese. pt. cafeneaua inundata de liane)
  A. Mateevici 79
  Izvorul Tamarei
  Hotel Codru
  Targul de Material Saditor
  Reclama cu TИTAH 079 777706
  voi

 2. Victor

  Bai esti impuscat in cap dar sa-mi fut o palma ca imi regasesc ideile si pareri printre randurile de mai sus, tine-o tot asa

 3. Andrei Gheorghe

  Foarte zaibisi napisal. Kul frate, megapizdets. Beton.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s