Reportajul săptămânii

vă prezentăm o poveste uluitoare a unui tânăr de 25 de ani din capitală care a făcut furori în toată mass-media moldavă. tânărul a reuşit să emoţioneze o întreagă naţiune, dând dovadă de curaj, perseverenţă şi luciditate. tragica poveste a început când victor, a adunat 300 de Friends pe Facebook. “o duceam atât de bine pe facebook, nici îmi imaginam câte greutăţi vor apărea în doar 8 ani, pentru că atâta timp am dedicat eu facebookului” ne relatează tânărul cu ochii înlăcrimaţi. reporteritza noastră, la auzul acestor cuvinte a înlăcrimat şi ea, dar n-a putut să se controleze în urma unui astfel de val de emoţii, şi cu tot cu microfon pe care era sigla postului nostru de televiziune, şi-a făcut vânt, şi, spărgând geamul a sărit peste geam de la etajul 5, la care se afla garsonieră sărăcăcioasă şi pustie a eroului de 25 de ani. în apartament, echipa noastră a găsit doar 2 bucăţi de pâine uscată, roasă probabil de guzganii care împart cu victor acelaşi spaţiu locativ. vedeţi aceste imagini uluitoare şi emoţionante în exclusivitate. în timp ce nimeni nu atrage atenţie corpului deja neînsufleţiţi al reporteriţei noastre, doar cameramanul obişnuit deja cu poveştile tragice din moldova, mai face piept reportajului, şi rămâne să filmeze până la capăt materialul.

introducere

victor este gata să-şi de şi al doilea testicul la vânzare, chiar şi al doilea plămân. pentru că primul testicul, primul plămân, primul rinichi, jumătate de ficat, şi trei ţesuturi exterioare ale inimii deja au fost demult vândute. povestea tragică a tânărului care vrea să-şi salveze accountul de FB nu se sfârşeşte aici. de aţi putea doar mirosi aerul din această garsonieră. este apăsător şi ticsit de un miros greu de sudoare şi şoareci morţi. ba nu, mai este un miros asemănător celui când deschizi un borcan cu varză murată şi nişte miros de colţuni. pe pereţii garsonierii vedeţi aici, uitaţi-vă atent noi am făcut un zoom, aici încercuit cu roşu, iată priviţi derulăm încă odată. IATĂ AICI în sectorul ăsta al peretelui unde am încercuit cu roşu se vede clar cum atârna muci uscaţi. vedeţi mucii de pe pereţi deja se transformă în mutanţi mişcători. seamănă la nişte melci care se mişcă. nişte melci fără cochilie. este o poveste sfâşietoare şi nimănui nu-i pasă de victor, care riscă să rămână fără account pe facebook. viaţa tragică a tânărului de 25 de ani de la ciocana, pare a fi irecuperabilă, dar tânărul nu-şi pierde speranţa. atâta curaj şi tărie de caracter nu puteţi vedea nici în filmele americane. victor spune că toţi banii de pe organele vândute au fost cheltuiţi pe un laptop apple de ultimă performanţă, pe o tabletă android, pe un iphone, şi pe un i-pod de ultima generaţie cu ecran multi-color şi cu 400 de GB memorie. la ce trebuie toate aceste lucruri când ai un comp conectat la internet noi nu cunoaştem şi se pare că nu vom reuşi niciodată să găsim răspuns. tânărul brav ne relatează ”uneori, când sunt lihnit de foame şi sunt obosit după 75 de ore continuu pe FB, eu mă întind aşa, pe un fotoliu” ( regia a pus un view al întregului apartament, cu un semn de întrebare în mijloc. UNDE vedeţi voi fotoliu? ATENTIE CONCURS, cine primul vede fotoliu poate să trimită redacţiei noastre răspunsul şi toată aparatura din garsoniera lui victor poate fi a DVS după ce acesta va muri de foame, bineînţeles). Deci victor susţine că după ce oboseşte de atâta fb se pune în fotoliu, flămând aşa cum este, şi îşi ia în braţe i-podul, pune ceva muzică şi doar această relaxare, este unicul alin al tânărului – victimă a indiferenţei moldoveneşti.

povestea în detalii

înainte de a ne povesti tragica lui poveste, victor, a îndemnat echipa TV să îngenuncheze în faţa laptopului deschis la pagina de logare a FB, (aşa face victor de fiecare dată înainte de a se loga) şi să rostim următoarea rugăciune: “tatăl nostru carele eşti ZUKERBERG, păzită fie reţeaua ta, updatat fie serverul tău, precum în SUA aşa şi în Moldova, accountul nostru cel de toate zilele dă-ni-l nouă astăzi, şi ne iartă spamurile şi linkurile noastre, precum iertăm şi noi odnoclasnecelor noastre. şi nu ne duce pre noi în ispita de-logării ci apără-ne de banda ANONYMOUS, al tău fie facebook, şi azi şi ieri şi în veci”.
tânărul curajos după ce mai n-a leşinat de slăbiciune, tuşeşte îngrozitor de ţi se rupe inima şi se loghează pe FB. vedeţi, spune victor, am 7522 de FRIENDS la moment. nu pot să-i întreţin. am nevoie de bani. de exemplu acum, de Crăciun, am cumpărat la fiecare câte o felicitare digitală şi am felicitat pe toţi cu călduroasele sărbători. fiecare dintre felicitare m-a costat 0.7 euro. am cheltuit f mulţi bani. dar am reuşit să felicit pe toţi. se apropie 14 februarie, 8 martie, nu mai vorbim de Sfintele Sărbători de Paşti. Châ – hâ – îhî. (victor tuşeşte din ultimele puteri. alunecă de la masa de laptop, ajunge pe podea. îmbrânceşte din nou în faţa laptopului. se ţine cu mâinele tremurânde de podea. se uită spre monitor şopteşte: zukerberg nu mă părăsi. nu mă părăsi. de ce m-ai părăsit). echipa noastră de filmare priveşte cu ochii înlăcrimaţi. dar toţi sunt neputincioşi. nimeni nu poate face nimic. doar la o minune mai speră tânărul de 25 de ani. cameramanii fumează nervoşi. se pare că fumul îl face pe victor să tuşească şi mai disperat. dar nu avem ce face. nu putem să-l ajutăm nicidecum. toate speranţele sunt în mâinele DVS dragi telespectatori. doar în mâinele DVS.

concluzii

reportajul nostru se încheie pe această tragică notă. va putea oare ieşi tânărul din încurcătura asta primejdioasă. va putea oare el să-şi vândă şi celelalte organe, pentru a mai aduna încă vreo 3 000 de frienzi pe facebook. nimeni nu ştie. după geam, se aude sirena maşinii de urgenţă. probabil cineva şi-a amintit de reporteritza noastră. acestea au fost ştirile pro tv sau ştirile jurnal tv sau caroce pohui, tot un drac. fiţi bravi, precum eroul reportajului nostru. la revedere, rămâneţi cu noi, şi nu uitaţi să urmăriţi pajena noastră de facebook.

6 comentarii

Din categoria Uncategorized

6 răspunsuri la „Reportajul săptămânii

 1. e mai tare decat scenariile din south park. bravo!

 2. carolina

  si mie mi-a placut 🙂
  cred ca ti-ai sters profilul facebook daca ai scris asta)

 3. ceburaska

  Vesel.
  Va rog sa informatii telespectatorii daca ramane in viata reporteritsa curajoasa. 😉

 4. jonny

  Hose o dispărut de pe facebook.

  povestea cu mortu e ficţiune. el mătincă s-a căsătorit

 5. piknik

  shi bai hose, asa de tare tînjăşti tu dupa făisbuk? psih

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s