în Bălţi

în timpul în care chişinăuenii se bâhlesc şi mustesc în problemuţele lor de capitală făleştiul răsare orgolios şi orbitor de după dealuri şi văi. voi cu făisbucul vostru concenâi – eu cu bălţiul meu iubit. [adevărat spuneai hanolli, tre să mă duc în bălţi. iaka m-am pornit.]
până una alta, gabi stati, pe lângă capişii care ni le plăteşte, o decis să nu-ni dăruiască un aparat foto X4D canon cu 15 linze ş cu 4 spâşte multi-funcşînal [voi nu ştiţi aşa model?] aşa că nu pot să împărtăşesc cu voi tot ce văzusem zilele astea 2. ei ş pohui.

ciuciulea este un sat care datează o mie patru sute şi’s hrenom ani. se tusuie în raionul glodeni, la vreo 167 de km distanţă de chişinău. are liceu tipa teoretic, are şi şcoală polivalentă. se spune că în şcoala asta se aduna cândva talpa din toată moldova. ucilişea asta amu e în paragină. dar e frumos să bei bere în curtea ei. e zaebisi chiar. din toate interviurile pe care le-am realizat în satul ciuciulea, [în total o fost 4 interviuri: 1 magazin: bună ziua aveţi bere, da pesmeţi aveţi, da tabak aveţi. 2 da dvs de ce vă uitaţ la mine aşa, şeva neto?. apu vreu să vă spun să nu vă rezemaţi de trubele istea că az le-am vopsit şi o să vă murdariţi, a bine n-o să mă rezem mulţumesc. 3 da mai aveţ aftobusuri spre bălţi sau chişinău. NU!!!] al patrulea o fost cu eminenta jenea. jenea, care niş nu ştie că o dat interviu şi niş nu ştie de aşa blog şi voobşe în cur o doare de blogurile şi media voastră gavneanaia a declarat pentru “hosă o pivă”: [dacă şeva, eu citez tipa din memorie, că stati niş dictofon nu ni-o dat]: “ciuciulea are mai multe legende. a mea preferată este aia cu turcii. vasăzică năvălesc nu ştiu de unde vzealisi turcii peste sat. satu avea puţini luptători şi au hotărât să taie neşte păduri şi să îmbrace trunchii cu neşte haine şi să le anexeze neşte arme. pe lângă buturugele de lemn se mai învârteau neşte soldaţi ca să nu fie palionna în ochii turcului. turcu dacă îi turc, s-o năpustit ca un prost asupra oastei de lemn. pe scurt: moldovanu o învins. laudă-mă gură că ţi-oi da o p. şi cum în nişo legendă n-are cum să nu-şi bage nasul rusoiul împuţit, când deam cam apăreu ruşii prin 1812 sau ia ibu când apu, ştiind de întâmplarea legendară o înşeput să numească moldovenii de acolo ciucele. o ciucelă două ciuceli. tadam-padam: ciuciulea ” încheiat citatul. pentru hosă o pivă, reporter jenea, satu ciuciulea, raionciku glodeni.

revenind în studiou, noi ne-am plictisit. revenind în chişinău văzând ce mănâncă la căcat oamenii pe facebook noi brusc am vrut în bălţi! da chiar… ce-am cătat eu în glodeni? habar n-am. una ştiu. “paştetul” la 4 dimineaţa lângă statuia eroului necunoscut sub bătaia lunii o fost sexos.

morală: putrezetum en chişla noua, putrezetum est!

UPDATE:

dedicaţie SPECIALĂ locului unde am fost. şi apropo jenea, asta e una din asocierile imediate care apar în capul meu vizavi de titlul ciuciulea. remember:

3 comentarii

Din categoria Uncategorized

3 răspunsuri la „în Bălţi

  1. piknik

    Morala ai tare pizdataia si vernaia shii drept ai drept. C stati padrujelili din videoklip is bune bucati, hose nai numaru lor de telefon?

  2. bai hose, de data asta ai actionat ca un veritabil agent sub acoperire – te-ai infiltrat în cercurile obscure de interlopi din Ciuciulea şi ai făcut rost de informaţia necesară! Bravo! Patria nu te va uita!

  3. piknik

    shi-i vasili, turghi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s