născându-mă în moldova

în republica moldova totul este simplu. oamenii din această ţară îşi rezolvă problemele pe căi cât se poate de comode. cetăţenii acestei ţări sunt descurcăreţi şi în unele situaţii foarte inventivi. moldoveanul poate să te mire în doi timpi şi trei mişcări şi poate să te aducă într-o stare de dezgust şi furie mai repede de atât.

nu trecusem prin zona petricanilor de aproape 5 luni. nu s-au schimbat multe în acea zonă. şi cum suntem obişnuiţi deja cu ingeniozitatea moldoveanului pe loc drept, s-ar părea că nimic nu ne mai poate mira. avem PR în republica moldova, avem o industrie a publicităţii şi a marketingului. pe toate astea le avem şi în zona petricani-ului, unde, am văzut un magazin care se numeşte: petri-cannes. nu am ştiut dacă e cazul să râd, ţinându-mă de burtă, sau să înjur în adresa inventivităţii moldoveneşti. magazinaşul este plasat la staţia de vizavi de maşinăria supraten. cum ar veni, petri cannes pare a fi un magazinaş de produse alimentare. el şi-a agăţat chiar şi emblema celebrului festival de film de la cannes, adică simbolul ramurii de palmier.

în aceeaşi zi, un pic mai târziu, am văzut cum hotărăsc probleme alţi cetăţeni ai ţării. e vorba de paznicii de la un iaz de pe lângă satul suruceni. respectivii indivizi au dat foc la papura care cuprindea iazul. se pare că îi încurca stuful des şi uscat. sper că vă imaginaţi cu ce viteză arde papura uscată. dvs aflîndu-vă undeva în mijlocul acestei papuri aţi fi putut căpăta nişte arsuri grave la sigur. uite cu asta s-a ales o broască ţestoasă pe care am zărit-o pe malul apei. unul dintre membrele anterioare era pîrjolit de-întregul. piciorul din spate al broscuţei era ars şi el pe jumătate. stuh acolo este foarte mult. în apă şi pe mal. broasca ţestoasă a avut noroc de carapacea ei, care era şi ea ca şi venită dintr-un război. dintr-un război împotriva stupidităţii şi prostiei moldoveneşti. m-am bucurat că a rămas totuşi vie. nu aş vrea să-mi imaginez cam câte animale au ars de viu în papura ceea. cuiburi ale răţilor sălbatice, şerpi de apă, nimfe ale insectelor şi slavă Domnului că nu am cunoştinţe în zoologie şi nu pot şti câte zeci de alte fiinţe au ars în stuful respectiv.

politicienii noştri ne invită să ieşim sâmbătă pe 16 aprilie să facem curat în curţile noastre. bloggerii luptă împotriva sacoşelor de plastic. ei vor sacoşe de pânză. ei vor ca banii să meargă la ministerul ecologiei. eu, născându-mă tot în republica moldova, neavând cum să scap de logica locului de aici, aş vrea să dau foc ministerului ecologiei pentru că se ocupă cu căcaturi.

4 comentarii

Din categoria Uncategorized

4 răspunsuri la „născându-mă în moldova

 1. Ion

  la noi societatea e bolnava si rapanoasa la drept vorbind,si dupa aceasta mai vor bine si curat,care curat daca el merge pe coridoare prin univer si scuipa coji de seminte sau pur si simplu harceste ca o camila imputita,sa imi bag pula in societatea asta concinaia plina de tarani si ciobeni

 2. jonny

  nici nu stiu ce mai bine sa comentez acum. despre toate as putea sa zic ceva de bine, dar totusi inca e post si azi matinca era blagovistenii nu stiu ce.
  Dar pentru Ministerul Ecologiei – rup si eu din buzunar si dau bani pentru benzina

 3. Pingback: născându-mă în moldova (via hosă, o pivă?) | Ado Feck

 4. Vinniandertal

  De data asta m-ai surprins placut cu tematica protectiei mediului, bravo.
  Dar cu 16 aprilie, cred ca daca nu se facea nimic cineva oricum ar fi spus „oare de ce nu se organizeaza vre-o masura de tipul asta etc.”. Poate ca asta te respinge, ca si unii politicieni s-au bagat in asta, catind un PR „grasan, cu frisca” pentru ei. Dar initiativa la general, mi se pare binevenita.
  P.S. Petri-cannes – evident foarte cruta ai dat de ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s