compunere: the primăvara

ca un adevărat sentimentalist ce sunt, propun să propustim nişte maturi în adresa primăverii. unii indivizi o spus că primăvara o venit mai demult, alţii mai aşteaptă anumite confirmări din partea primăverii, ca să o considere deja definitiv venită. vreu să vă dau nişte palme în bot şi să vă spun că primăvara iaka iaka / amuş amuş [vorba marketologului].

ei da haideţi să nu futem capul în dodii. primăvara o venit pentru că toate semnele primăverii sunt prezente:

1. salcia şi alţi copaci, la fel de inutili, încep a da în muguri. deja se poate observa primii muguri fără a purta ochelari – 10 sau vseakie alte contaktnâe linze.

2. alt priznak foarte important a venirii primăverii este stroika. toate stroicele revin la normal. pe la orele 9,10 în curţile chişinăuenilor se aude flexul. pentru super moldoveni explic că flexul pentru romici [cuvant neliterar] este nimic altceva decât BOLGARKA. se aude, aşadar, dis-de-dimineaţă bolgarka. diferiţi muncitori stau agăţaţi pe la etaje punând termopane, punând PENOPLAST, şi vopsind balcoanele locatarilor în diferite culori. culorile de obicei sunt care mai de care. de exemplu verde f. deschis spre salatovâi. sau un rozov de care ţi-i greaţă şi vrei să borăşti sau sa arunci cu o piatră în balconul respectiv.

3. micile subotnice. cu alte cuvinte micile măsuri interprinse în scopul de a face curăţenie în mediul care ne înconjoară. asta înseamnă mojile de frunze care ard, gunoi strâns cu grebla şi de asemenea aprins cu un tzârnic, brichetă etc. fum pe sub garduri.

4. hormonii cetăţenilor. la mine spre exemplu, în timp de primăvara hormonii se duc în hibernare. se trezesc de obicei la sfârşit de vară / toamna / şi iarna. însă, după lungi cercetări asupra manifestărilor hormonale intense ale unui moldovan, pot spune că ţara vre sex primăvara. ei mă rog, the femeile încep a se îmbrăca mai sexy, bărbaţii au stat toata iarna prin baruri, hormonii s-au adunat. înţelegeţi şi voi care e rezultatul cercetărilor mele: toţi încep a vrea futai.[da, aveţi dreptate, am avut nevoie de trei masteruri la harvard pt a ajunge la concluzia asta]. pravelino. eu tac.

5. după o noapte [adică noaptea asta] de vtîkoz în sezonul 8 al serialului friends, pe crenguţa din faţa balconului meu, la ora 6 02 dimineaţa, o pasăre ciripea. da dragii mei. e o pasăre care până acum n-o auzeam. un ciripit divin care nu înseamnă nimic altceva decât: the primăvara.

6. oamenilor li se trezeşte reflexul condiţionat de a-şi întoarce datoriile. vorbesc serios. acesta este un semn evident şi pronunţat al primăverii. numai primăvara la moldovan îi vine în cap: da ce-ar fi să-mi întorc datoria la drugan/ruda/sosed şi vecin. bunăoară eu, chiar azi o sa întorc stolniku lu octav. numa că nu amu. am nişte blide de spălat. pe la vreo 5 aşa.

7. apare necesitatea de a trece de la trip-hopul care deja ne-a zaibit pe toţi la ceva mai vioi şi alde djî-djî-djî. de la portishead, mandalay şi massive attack la ceva … de exemplu asemănător cu rage against the machine.

8. dorinţa de a zamuti un piknik cu orice preţ. cât se poate de băut, de băgat rachiu în noi prin baruri? este timpul să băgăm rachiu şi vin aşa la un şaşlâciok la prirodă cum s-ar spune. unde? în pădurea de la ciocana/râşkanovka, la garajul de lângă casă, undeva pe lângă porţile oraşului?… POHUI. picnic şi cu asta basta.

9. aţi ghicit dragi prieteni. poezia. primăvara se simte odata cu venirea poeziei în suflet. dacă simţi în suflet că ceva mişcă, ceva te motivează şi gâdilă parcă înlăuntru. de parcă ai fost orb până acum şi brusc vezi lucrurile în alte culori. dacă vezi sens acolo unde până acum nu l-ai văzut etc etc. ap nu, asta nu-i poezia, asta prosto ţie ţi-i bini că ai fumat şeia şi trebu sau de la pivă sau prosto eşti pridurok. poezia e prosto poezie. în primăvara asta băgăm un volum de poezie şi un concert rock la terasa uniunii. numa că despre asta un alt post peste vreo două săptămâni.

10. NO SHAGGA. da nu nahui veţi exclama DVS. de data asta chiar serios vorbesc. sâmbătă [26.03], toesti mâine, la museum zemstvei [sciusev 103, colţ cu sfatul ţării.]. ora 17.

PA.

5 comentarii

Din categoria Uncategorized

5 răspunsuri la „compunere: the primăvara

 1. a deci pentru toţi primăvara e la fel. futu-i.

 2. hose

  de ce la fel? poate am fost eu prea rigid. totusi de ce la fel, ori ca si la tine e asa ori ca ai pretentii la felul in care am scris compunerea 😀

 3. ion buzu

  faina compunere, mie nu-mi dadea in cap sa scriu asa ceva la scoala.
  da, iata si eu am trecut la system of a down.
  mai adaug inca un semn la cele enumerate de tine: plantatul cartofilor, iata azi eu le-am pus pe toate odata.

 4. stolniku’, blea! da’ spală blidili ş pi urmî a’s videm. uan lăv, „coaie”!

 5. Vinniandertal

  Cercetare foarte pozitiva 🙂 mersi. Totodata si romantica, si exhaustiva enumerare.
  Masini fara „shypuri”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s