Jurnal de chişinău? da nu nahui.

eu nu fac grupuri facebook “anti-whatever, JOS-gomicii, etc”, eu nu propun nimănui să strige în gura mare ŞI ZA HUINEA! Hehe. eu tupa vă propun să staţi relaxaţi acolo unde sunteţi, şi să ascultaţi cum eu am făcut o vizită pe la jurnal de chişinău.

menţionez faptul că eu sunt un frustrat, însă într-un alt context [ al săxului]. în contextul refuzurilor, dacă vreţi nahui să ştiţi eu am o vastă experienţă şi refuzurile pentru mine nu sunt un moment de poticnire. [recent, daţ să mă laud, mi s-a refuzat un manuscris la o editură krutaia din ro, ceea ce înseamnă că lumea încă funcţionează cum trebuie ]. aşadar, care-i viditili, prikolu.

într-o dimineaţă ni s-o sculat nie vozomneala că tipa da ş-oi încerca pe la gazete. să scriu pentru gazet articolaşe, să merg la primărie la întruniri… coroce hui-poimi. sun la ziarul visurilor mele. la jurnal de chişinău, cum ar veni. redactoru’ şef, dna mahu ea fiind, mi-l dă la receptor pe directorul ziarului. înainte de a suna la redacţie, tipa aflasem cum îl/o cheamă pe redactoru’ şef şi dă să aflu cini-i “directorul ziarului”. ei pizdeţ, pe google în afară de faptul că plecase cornescu prin 2009 – nu-i nihuia. deci, îl am la celălalt capăt al firului pe directorul ziarului.

daţi-mi vreun subiect care să-mi servească drept referinţă ca să scriu vreun material de probă, spun eu. Okazîvaetsa: alege-ţi singur un subiect şi vino joi la redacţie. nu ladno, spun eu entuziasmat. mi-am ales. tipa majorarea accizelor la tabac şi vodka îmi alesesem. aşa ahuievşîi cum eram, îmi tot spuneam: da de unde ştii, hosă? poate peste noapte, blea, ţi se umflă un testicul şi ţi se trezeşte mega-talentul de jurnalist. da şi? puţine cazuri vreţi să spuneţi voi?

blea, hai că-i vesel. deci da, acum ne amintim cu toţii de afirmaţiile lui tănase că bloggerii îs concenâe şi ei sunt nişte jurnalişti rataţi/frustraţi. în primul rând, eu nu cred că-s blogger da prosto îs un dalbaiob. în al doilea rând, eu îmi amintesc cum încercam, fără nişun succes, să nasc un articolaş încă din anul 1 sau 2 de litere. oi blea, da şi pi kiar? eu am făcut litere?

ian dă să citesc ce-ai adus, spune directorul ziarului jurnal de chişinău. aaa, da şi, nu v-am spus şini s-o dat drept director de ziar? vitalie hadei. eu nu ştiu este el pi adevărat director de ziar sau nu, da cel puţin la dânsu o venit o kuriţa să întrebe “ce ne facem cu pagina asta?” ţinînd în mână o foaie [A3 po moemu] scoasă la print obişnuit. iaka aişi aşa şi pe dincolo, îi explică jurnalistul sportiv tinerei fete.

ş şi victor, zici că ai vrea sa încerci la noi? hai arată ce-ai făcut tu acolo. fut, îi întind eu cu emoţii foaia cu “proba mea”. număr eu până la 40 şi el termină de citit A4-uli meu. nihuiaşsebe, îmi spun eu, da rebde el citeşte. navernoe aşa-s profii, îmi bag la cap. [da da da, în capu ista a meu prost şi netrebnic care n-are nişun coi de perspectivă jurnalistică]. îi clar victor, spune cumva decepţionat hadei. care nahui clar??? ripostez eu în gând. şi nu ţ-o plăcut băăăă? îmi venea să răcnesc pe tăt ofisu jurnalului.

înţelegi victor, ia un ton povăţuitor hadei, ceea ce-ai scris tu e o chestie deja mult prea ştiută. [blea, di ştiut îi ştiută, nu zic, da pe net în afară de două ştiruţe pizdite din gura lui filat şi negruţă n-am găsit]. asta ce ne-ai adus tu nouă aici e doar opinia ta proprie, continuă vitalie. asta nu-i decât un comentariu personal asupra situaţiei. dacă vrei, o putem da oricui să citească [arată spre colegii din ofis] ş-o să vezi… tu trebu să înţelegi că asta nu prea merge. tu dacă ne-ai citit, apu ştii că nouă ne trebu lucruri mai concrete şi importante. eu oleacă vtâknesc şi mă întreb … oare ce poate fi mai important decât scumpirea tabacului şi a vodşii pentru moldoveni. răspunsul nu întârzie să apară: uite, de exemplu la noi mâine apare un material despre calitatea gazului în ţevile blocurilor de locuit. gen, încearcă să ia un ton mai serios hadei, de ce înainte ceainicul fierbea doar în 5 minute dar acum fierbe în 5 min si 1 secundă.

ei pizdeţ rebeata, oare asta vreu să fac eu? să merg pe la djăkuri şi să investighez, discutînd cu locatarii, în cât timp fierbe ceainicul? băi hosă, mi-am zis eu în concluzie, lasă cu asta să se ocupe practicanţii de la jurnalism. eu chiar n-am nişun kaif să-mi pierd timpul aşa că o fut eu de aici.

am tăcut amândoi preţ de 15 secunde. ok, mă mai gândesc , şi dacă e cazul revin cu un apel, i-am zis eu lui. jurnaliuge sportive să-mi sugereze ce-i important pt cetăţeanul moldav? no, thanks. am ieşit cam negru de acolo. poate chiar şi albăstrior aşa. [am văzt o mâţă turbată în sediul JTV-ului, măcar cu asta m-am ales]

ian mai ştiţi voi şi? nu mă futeţ voi pi mini cu di aistea. ultima vreme tăţ s-o ahuit. am observat că atunci când se ajunge la materialul “scris” apu tăţ se comportă ca nişte editori de pe timpurile socialiste suka. gen, blea, eu hotărăsc eşti tu bun ş coios sau nu. da di ci? di atîta câ tu ai rublă? ei pizdeţ, vorba personajului din clipul fata mea. ia mai lăsaţi-mă. că s-o trăit prin alternative şi în jumătatea sec 20. vezi bukovski, makanin etc. adică blea, nu spun. iaka încercăm şi pe la groşi. da compromisuri nihuia nu acceptăm. mai bine aleg într-un final căi alternative ş mă public mai prin subsoluri, da zato KAIF.

şi da, e adevărat. la moment tarcesc pe site-ul rabota şi lucru punct md. două pagini stau deschise: curieri şi hamali. fut capul? try me.

aveţi ocazia să citiţi materialul de probă pe care l-am prezentat şi să vă convingeţi cât de concenâi îs eu. mie mi-i pohui. asta era o încercare. nu cred că-i prost de tot textul. sunt convins că demonstrează cel puţin faptul că aş putea şi aş avea de unde creşte. scuzaţi, AŞ FI PUTUT creşte…

TEXTUL AICI

16 comentarii

Din categoria Uncategorized

16 răspunsuri la „Jurnal de chişinău? da nu nahui.

 1. jora

  daa…. iaka si nie ni s-o sculat acum sa scriu in limba ta, blea. concenaia… eu je am invatat la jurnalistica dar nu mi-am facut blog pe care sa ma fac singur cretin si sa cred ca si ahuienyi is eu. dute blea si be gaz. daca tu crez ca orice cretin vine la cineva si zice ia publica rahatul pe care l-am scris eu apu esti chiar prost.

  eu nu il sustin pe hadei… eu am invatat cu el si il consider un cretin… ca si pe pocaznoi care a ajuns presedinte cca. de aceea am intrat pe blogul tau sa vad daca cu adevarat hadei a ajuns DIREKTOR… daca e asa, apu imi bag eu pula in jurnalistica din moldova. asta e mai dureros. nu faptul ca tu ai scis un material si faci haz de necaz. hai sa nu facem demagogia pulei. mai citeste ceva despre ziaristica si ai sa vezi ca hadei are dreptate. numai ca el e cretin si nu ti-a lamurit asa ca tu sa nu mai scrii prostii pe blogul tau. cred ca ii incurca chelia.

  ia si te apuca sa sapi transhee sau sa creti gaini. da nu mai fute capul pe blogul tau.

  • vitalie

   Daca-s cretin spune in fata omule. Cred ca esti un frustrat, talentat asa cum esti. Mi-am dat seama cine esti. Cred si in continuare ca esti un tip talentat si ok, dar care nu a realizat nimic in viata din cauza lenosiei si pentru ca te consideri cel mai bun. Bafta!

 2. hose

  jora noroc,

  1 multumesc pt incurajare
  2 eu n/am afirmat ca hadei e director de ziar. eu nu dispun de asa informatie. pur si simplu asa s/au aranjat lucrurile ca anume cu el am avut de afacere.
  3 sa inteleg ca ai citit textul ‘de proba’. ti s-a parut si tie o huinea. te rog foarte mult un lucru: ajuta/ma sa inteleg de ce materialul pe care l/am scris e prost. atata te rog. daca reusesti cu adevarat sa ma convingi, s/ar putea sa/ti promit ca inkid nahui blogu ista.
  4 nu inteleg de ce e nevoie sa/l injuri pe hadei. el nu mi s/a parut un tip aiurea. nici nu m/a incantat dar nici sa/l injur n/am motive.
  5 eu n/am vrut ca cineva sa/mi publice rahatul. era doar un text de proba.
  6 a sapa transee si a creste gaini e un lucru interesant. o sa ma gandesc la propunerea ta. sincer sa fiu chiar as vrea 🙂

 3. K

  bai hose! da, noroc, fa ce-ti place, da’ textu-i bun. mai ales tinind cont ca periodic dai de niste articole „beshini de urs” in presa noastra, ashe-c’ al tau chiar sh pentru publicatie merge, nu doar ca proba, iaca. asta eu ca un simplu cititor spun, nu si profi, stii? da jurnaliujili pentru oameni ca mine scriu. da.
  bafta in cautari de ce vrei si sa-ti aduca inca-s’ bani)

 4. Hose inceraca la Adevarul, asta e o presa mai galbioara.
  Sa fi fost la noi in basarabia noastra, ceva fo(u)nduri da la Catavencu, cred ca era mai primit altfel „reportaju” tau.

 5. Hazard

  Articolul e foarte bun, dar nu convine actualei guvernari.
  nahuia celor de la jurnal probleme? Ei nici nu vor sa atinga tema bolnava a masonului nostru.
  Cat despre accize si taxe – ca un neconsumator de asha huinea ash interzice in genere bautura si tabacul. Chiar daca cineva din asta se va navari, chiar daca un 2-3% de dalbaiobi dependenti vor muri de la intoxicatie cu clei sau diklofos, pohui. In cativa ani majoritatea vor fi mai sanatosi si Moldova va inregistra un spor natural de oameni sanatosi. Stii, sincer mi-i in pula ca veti plati cu 50% mai mult, eu as ridica accizele la 5000%, sa-si dea orice dalbaiob tot salariul pentru un puziri de vodca, sau o pashka de tsigari ))

 6. Ion Cretu

  Textul ii tzitzos,l-am citit sh parca l-am scris eu.E sh scrie,nushtiu cum altzii,da eu as citesc.Maladetz,na .

 7. Ion Cretu

  …Hosă… o piva? =D

 8. Jose, textul nu e foarte bun. E jumatate bun. Explic. Textul pe care l-ai scris tu reprezinta opinia ta – asta are voie sa o faca numai barosanii , Tanase, Butnaru, etc. Nu si un jurnalist incepator. Textul nu convine. Da apa la moara criticilor comuniste. Necesitatea maririi accizelor vine din memorandumul pe care FMI -ul l-a impus guvernului Filat. Tu de fapt critici memorandumul deci il critici pe Filat.

  Textul e bun pt ca reprezinta cam ceea ce gindeste lumea. Asta e bine inseamna ca ai niuh.

  ce trebuia de facut – de luat opinii . Jurnalistul nu spune ceea ce crede el – ziarul nu e blog – ziaristul reda ceea ce spun altii despre un eveniment.
  Deci opinii de la populatia fumatoare si bautoare, opinie de la vinzatori – va scadea sau nu vinzarea si opinie de la un expert in economie

  Iaka.

 9. gabi

  da, subscriu, opinii de la oameni de pe strada, etc.
  in rest, exista jurnalism de opinie si de cele mai multe ori de de 10 ori mai sexi decit timpeniile pe care le gasesti la orice agentie de presa. pe mine cel putin m a tinut. am citit chiar cu interes ce ai scris

 10. hose

  victor nichitus,
  multumesc mult ca te-ai oprit si ca ai pierdut niste timp citind porcaria mea.
  apreciez sugestiile. promit ca la incercarea viitoare sa asud mai tare, sa bag, cum ar veni, si opinii de la oameni. deci: intr-un articolas cum ar fi acesta pe care m-am scremut sa-l nasc, trebuia sa fie o opinie a unui vanzator si asta ar fi fost deja mai bine? gen, iata ce crede un vanzator de la o alimentara. el o spus:’ nu vor scadea vanzarile toti is alcasi concenye si fumatori inraiti… etc’ asta ma va ajuta sa fiu mai veridic sau cum? sau de exemplu sa merg pe strada, sa realizez un sondaj si sa bag rezultatul chestionarului in articol? eu nush, toate astea pot fi usor intuite si fabricate de catre jurnalisti 🙂

  in alta ordine de idei, alde butnaru si tanase is pre grosi. trebu sa prodvijim si articolele de opinie ale new wave-ului. ce? trebu sa asteptam pensia ca sa ne dam cu opinia prin gazete :D. ei bine, exagerez kak vsegda.

  tu la si post de radio esti? la ploita de argint? nu vrets sa va podgonesc o peredace/show samizdat? hahahaha

  ––––––––––––––

  deja aud reactii: hose face colb in iaz. se strofoaca sa demonstreze ceva sau sa obosreasca pe cineva. NU/I ADEVARAT. credeti-ma eu prosto imi petrec vesel timpu. nu vreau pe nimeni sa ponegresc. chill out rebeata si enjoy your holidays, totu’i doar batjocora si relax.

  –––––––––––––-

  gabisi, multumim pt vorbe calde. deci ne vedem in curand in orasul european haha chisinau.

  –––––––––––
  faptul ca ai pus in titlu jurnal de chisinau, ca ai pomenit niste nume
  in text, ca te-ai prikalit de cineva deja face atmosfera sa se incinga.
  oameni ce aveti blea? eu sunt acelasi bezdelnik doar ca de data asta
  tema ii, aparent, cicalitoare .
  VA IMPLOR, fara spume la gura, fara PrOVOcatzieeeaaaaa1!!1!!!!
  –––––––––––––

  spasaba patzanashilor care au mai comentat. is flatat.

  ––––––––––––––-

  apropo, voi la femeile voastre ce podaroc dati maine?
  ca mie blea mi se desface capul in 4, gandindu-ma ce sa dau.
  poate vreun nabor nivea LOL. sau poate stiti erau trandafiri
  cu odecolon inauntru. odecolon, cum povesteau vanzatoarele din alimentara din dvor, cu care nish pe caini ti/i oarecum sa-i strokesti…

 11. gabi

  of course, my horse

  si abia astept, nu mai pot sa stau pe scauuuuuuuuuun

 12. gabi

  my ho(r)se, pardon 🙂

 13. Mircea

  Mda, asta nu e text jurnalistic, Hosa! Si directorul de la Jurnal, V. Hadei, a avut perfecta dreptate! Si eu am avut de a face cu Hadei, e un tip de treaba chiar. Amintiri din copilarie de-ale lui Jora is depasite. Tre sa cunosti omul ca sa te dai cu parerea. Si sa admiti ca in timp omenii evolueaza. Nu ca invidiosii care raman la coada vacii, dar se cred maestri. Si care se aprecieaza singuri, a, poate doar si sotiile lor.

 14. Vikea

  Jora = Mardare posmotrel! Cine nu-i cunoaste stilul? Numai ca cel care se pretinde geniu nu face decat sa-si inece talentele in piva si tabac. Dar omul iaka are parere despre orice si oricine… Maaare jeniu! Vai de curu lui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s