Proteste, revoluţii, sexe

Am ajuns să trăim vremurile în care să putem citi şi aşa o postare modestă şi palidă, drept consecinţă tonelor de porcării şi prostii care se găseau, se găsesc şi se vor găsi pe “hose, o bere?”.
Această postare se dedică persoanelor care trec pe aici şi rămân indignaţi de limbajul, ba chiar de limba stâlcită cu care îmi place să-mi colorez blogul. Sunt sigur că ultima vreme, sunt urmărit şi de persoane care practică [fie în scris – pe blogurile lor, fie oral în discursurile lor cotidiene] o limbă română sănătoasă, un vocabular decent etc etc. De asemenea, cu acelaşi efect dedic acest post, scris exclusiv în limba română, tuturor celor care, probabil, undeva într-un colţişor al sufletului, mă consideră un “maldavan” care vorbeşte o “maldavenească” şi care nu are habar de rigorile gramaticale şi stilistice ale limbii noastre de stat – româna.

Aceasă postare, cât ar părea de straniu, nu va conţine cuvinte vulgare, calchieri, rusisme, invenţii fonetice sau lexicale. Nu, dragii mei, eu nu am luat-o razna. Cert e faptul că acest spaţiu funcţionează într-un regim bazat pe spontanietate şi lipsit de influenţa unor norme / scopuri / strategii / metode / scamatorii / tehnici care să atragă un miliard de cititori. Într-o zi vin 10 oameni, în alta 70. Minunat aşa.

Dar, totodată, vă rog să nu vă acomodaţi cu un astfel de limbaj curăţel, drăguţ, şi călduţ precum la bunica pe sobă. Astăzi, am hotărât să fie sărbătoare pe acest blog. Pentru că, vă asigur, următoarele postari promit a fi crâncene, nemiloase faţă de lexicul limbii române. Cu încă şi mai multe rusisme, cu mai multe porcării, cu mai multe non-sensuri, si cu mai puţină luciditate.

Permiteţi-mi să vă felicit, dragilor, cu ocazia zilei de 20 iulie 2010, când, pe blogul ‘hose, o bere?’ a fost publicat primul material în limba română.

Tot cu aceasta ocazie, lansez programul blogosferic:

“ noi NU vorbim ca ‘hosă o pivă’. noi vorbim româneşte”.

Vă fac şi o imagine daca-i musai şi de vreţi să o puneti pe blogul dvs.
Nu-mi rămâne decât să vă urez o zi cât mai românească şi să vă amintesc, pentru a infinita oară: nu uitam să adaugăm hosă, o pivă? în blogrolul dumneavoastră.

[ps: şo za huinea, grăieşte dibilu ista nekak nu dahadeşte la mozgu meu.
Cer scuze, tentaţia era prea mare, nu m-am putut abţine.]

9 comentarii

Din categoria Uncategorized

9 răspunsuri la „Proteste, revoluţii, sexe

 1. davai banner imagine-simbol la pațani!

 2. hose

  imagine – simbol nepoluchetsa. da sheva sheva de zamutit se poate [asta evident cand photopisiulika mea n-o sa-mi mai scrie „could not initialize Photoshop because the scratch disks are full” iobany ]

 3. harbusz

  Hosă, o cerveza ?

 4. hose

  iaka dupa ce am rasfoit guglu am ajuns la concluzia ca cerveza est una bauturo alcoholico.

  ma depaseste 😀 [multumesc pt harbuz]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s