Radical din md sau ne izvesno

fuck you eu.ro.pa, antidot, mame fara pizde… a ce miroase asta? hai încordaţi’vă micuţul mozg. corect: nicoleta esinencu.
apu vreţ voi sau nu vreţi, nicoleta, mai nou se ocupă de şaşlâşi. cum adică nu mă credeţi? ei bine, bine, nu se ocupă de şaşlâşi, dar o zamutit cu trei the actori un spectacol la cafeneaua uniunii scriitorilor, orpheus. acolo kaneshno doriana talmazan, şi doi actori. nevajno care actori. adică îi clar că vajno, da pt mine ne vajno. eu jă la voi nu vi-s znatok. dakă sheva, întrebaţi pe znatoşi sau recunoasteţi-i din the fotografii. iaka:

doriana:

ceilalti doi:

acolo kaneshno ei o zis cum îi cheamă şi chiar o scris pe perete cum îi cheama, da eu dacă sunt căscat apu căscat şi o să mor. voi evident aţi auzit de acest spectacol de la druganii voştri. iar dacă nu aţi auzit despre acest eveniment, apu sunteti laşare. eu tot îs laşară da ştiţi de ce? pentru că nu am înţeles concret care-i titlu spectacolului/performance-ului. toli radical din md, toli hui poimi, vorba artiştilor.
din câte mi-o permis cele două circumvoluţii ale mele [una dintre ele apropo îi pe cale de ducă, nu da ladno] apu am înţeles kak’to că toată treaba asta îi despre cât de neapridiliţi îs moldovenii la nivel etnic şi la nivel de limba pe care o vorbesc. eu cred că asta, de fapt, e miza. dar, cum şi eu şi nicoleta suntem moldoveni, apu, po hodu tot suntem neapridiliţi aşa că deam macăr voi apridiliţi-vă.

băi, acolo ciuvaşii [doi actori pletoşi] o făcut şaşlâşi:

băi, acolo cea mai haroşaia era talmazan. kak ne kruti. ceilalţi doi shto-to nu prea reuşeau să corespundă personajelor pe care trebuiau să le joace. şi dacă în moldova regizorii de filme umblă cu vseakie cercei în ureche, apu la noi actorişkii umblă cu plete, cât mai lungi şi cât mai ahuitelinâe. băi, da când vine vorba să joci rolul unui paţancik apu cum pula mea poţi să fii credibil dacă pletele tale ating pomântul, şi accentul tău e so bucureştean, do nevozmojnosti. ei bun, proehali.

oameni au strâns. i-au servit cu nişte şaşlâciok. asta-i fain. tot fain o fost că actorii trei [care de fapt erau trei ciuvashi la un picnic care discutau aprins despre cine-s ei, tipa moldoveni/români, despre limba lor, despre cum moldovencele se fut cu arabii etc etc], deci aceşti indivizi care se aflau la picnic aveau camera video conectată la un proiector care împuşca imaginile srazu pe pânza din spatele actorilor. adică vedeai ceea ce se petrecea în faţa ta şi live şi filmat. nota zece.

despre text. hmmm, nu vreau să fiu răutacios. cred că nicoleta putea să scoată mult mai mult din textul respectiv decât a scos de fapt. putea să iasă ceva cu adevărat fain, dar, a ieşit alea marca nicoleta, ceea, ce era şi de aşteptat. mat/pirimat, [apropo din gura actorilor ieşeau maturile atât de lăim nu ştiu cum. mi s-a creat impresia că ciuvaşii de fapt nu pre înjură po jizni, da cine ştie, luând în calcul că eu îs un loh, s-ar putea să greşesc]. iaka cum blea să zici romici [în loc de romişi] iar după asta să pretinzi că eşti veridic? nu băieţi, aşa nu se poate.

în altă ordine de idei: băi, iaka ciuvaşii fac şeva. deamu asta-i altă discuţie cum a ieşit. important e că fac. că la noi să pizdească şi să fută capu tăţ pot. la critică şi la desfiinţare toţi îs buni, da voi luaţi şi faşiţ sheva bleaghi. din academia şeia nauk ies mii de artişti suca. da se duc tăţi care şi încotro.

după spectacol puteai să auzi gen: băi, da nie ni-o plăcut. puteai să auzi: băi, da o fost ok. puteai să auzi: cam plictisitoare toata povestea asta. nevajno. eu zic aşa, dacă nu l-ai vazt, apu: urmăreşte făisbuku fii atent la tvităr şi du-te şi vezi spectacolul la prima ocazie. că tot e mai cu tâlc să vezi toate astea cu ai tăi doi ochişori. [ei bine, chiar dacă ai un ochişor, tot e înainte, sunt oameni care în genere …]

da eu, apropo, în drum spre casă, l-am întâlnit la cecani pe dima. dima o văzut doi pletoşi şi o frecat palmele şi o zis: amuş sarvim alde o diseatkă alde nişte ţigări. spre dezamăgirea lui, pe mine cândva mă chema vitiok. spre dezamăgirea lui, noi am alergat împreună futbol cândva în tinereţe . aşa că totul s-a rezumat, de data asta, la o discuţie calmă şi o plimbare pe cinste.

12 comentarii

Din categoria Uncategorized

12 răspunsuri la „Radical din md sau ne izvesno

 1. ftt

  jalko c scrii asa de rar…

 2. hose

  1 aveţi ocazia să vă uitaţi cum gândesc znatoşii aici:

  http://vladiovita.blogspot.com/2010/06/papotaj-xenofob-la-un-picnic-inscenat.html

  nu ştiu, mi se pare pompos şi pretenţios textul lui crudu, dar n-ai ce-i face, el e speţ.

  2 ar fi fain să vuiască netul despre astfel de evenimente

  3 fft, da, cam rarut merit un pumn in bot, eu ştiu 😀

 3. hosă da o fost buni şaşlîşii?
  O ajuns la tăti stomacurilea alea, hranite doar cu replici de ale Nicoletei.
  Mătink numa zapaşokul di frigarui io adunat pe tăţi amatorii di…. cultura!

  Dar ţie ţo ajuns? 🙂

  Ps…
  Dapu hosa , p fost post zilile alea, nu?
  Pacatoşii vo dus în ispită.

  Norok

  • scuze, comentariul tau – abia acum am observat – statea cumincior in SPAM. acum, cand l-am observat, i-am dat aprobare, scuze inca odata. dar eu nu pt saslisi m-am dus acolo 😀 😀 😀

 4. Konstanta

  după mai multe studii de gradient paraștiințific, sunt constrânsă întru a recunoaște falsitatea afirmației făcute anterior, precum –
  circumvoluțiune … circumvoluție …
  astea totuși sinonimează prin Dex la o oarecare pagina

 5. Pingback: Vlada Ciobanu » Interzis artiştilor

 6. Ion

  Sincer mi-a parut rau ca actorii nu au putut sau nu au vrut suficient de mult sa intre in rol.

 7. hose

  ion, ideea e ca eu n-am vazut la viata mea suficient „teatru” ca sa emit o opinie 100/100 obiectiva.

  mie asa mi s-a parut, ca nu s-au impus pe masura.

  in alta ordine de idei, am fost si la footage. bai iaka ashela spectacol in – pu-la-mea [vorba piesei]
  ashela rupe buca.

  asa ca, moldovenilor, hai davai la teatru, la footage, tot la uniune. rupe tat. [va anunt daca aflu cand unde cum cat]

 8. microfonliber

  Pacat de tineri
  si de tara lor…

 9. v

  atlicina patsanu, un revue excelent. Una nu inteleg, nahui nu te tunzi, imbli patlatyi.

 10. atravedilun

  nu cred sa existe o alta bucata de pamant in care toate sa fie atat de … lipsite de discrepante. (poate doar CH -))
  acolo in zari exista o Indie in care locuitorii sunt inconjurati de rahat (la propriu) dar se pot lauda cu un Taj Mahal, o industrie software, chiar o posibila ciuperca radioactiva, o Rusie in care individul niciodata nu a valorat mai mult decat o ceapa degerata pe marginea drumurilor lor de rahat (pe alocuri chiar la propriu) dar care individ se poate lauda cu o cultura parte a patrimoniului mondial, cu o istorie pe masura sau cu un om trimis printre stele, si asa putem enumara multa tari pana ajungem la … MD. La Moldova unde si drumurile sunt de rahat, si cei condusi dar mai ales cei care conduc, si rutiera, si Piata Centrala, si orasul Cainari, si … etc. TOATE SUNT IN ACEEASI NOTA, de ce ar fi teatrul altfel?
  P.S. De ce ar fi altfel blogger-ii? -))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s