revelatia acestei veri + + +

Zdarova.,

mi-ar plăcea să mi se răspundă cu : zdaravee vidali. replică specifică sectorului cecani.
în contextul “zdorovie” va fi postul din această minunată zi însorită de primăvară, ptiu – de iarnă.

ai în jur de 70 de ani? te simţi bătrân şi necăjit şi nimeni nu te mai ia în seamă?
atunci eşti persoana pe care o căutăm – vino la casting dupa a doua zi de anul nou – ca să intri în clubul disperaţilor anonimi. oops, sorry – am ganit. de fapt aşa:

ai în jur de 70, abia te mişti şi viaţa ţi se pare un căcat? acest post este despre unul dintre cei mai minunaţi oameni pe care am avut ocazia să-i cunosc ultima perioadă, şi care te va face să te gândeşti asupra ta şi tot restul de chestii moralizatoare. [imaginează-ţi că am băgat aici un discurs în care frec capul despre cum tre’ de trăit and bla-bla-bla]

vara asta[2009], în contextul unei tabere de creaţie de la nordul moldovşinei, am avut ocazia să-l cunosc pe Ion Sfeclă. acum pot să afirm chiar că am avut norocul. dumnealui este pictor şi pedagog la colegiul de arte plastice [po hodu] Plămădeală.

prima reacţie când l-am vazut, n-a fost una dintre cele mai pozitive. pălărie de soare, barbă lungă etc. am fost cazat cu dumnealui în odaie. după ziua a 2-a de tabără am mulţumit sorţii că m-o cazat acolo.  Doamne, ce minte lucidă; ce simţ sănătos al umorului. despre talentul şi profesionalismul său nici nu mai vorbesc. bine, recunosc, nici nu am cum să vorbesc că nu mă prea pricep.

într-o seară la un rug, când aflasem de fapt că este pedagog la plămădeală – pe cuvântul meu – că îmi venea să mă bag iar în şcoală şi să ajung elevul său. a zis că mă ia, dar cred că înainte de asta, n-ar strica să-mi fac vreo două plasticeskie operăţîi, vreo două buleteinuri false şi evident un curs de terapie intensiva la secţia peredoaze şi dezintoxicare……. mamă, cât de mult le-o mers copiilor care au ajuns să fie elevii dumnealui.

Dl Sfeclă când zicea un prikol la masă sau în timpul zilei, ap eu câteodată mă înecam cu bioxid de carbon. ăto tebe ne shutki-mishutki. e foarte mişto persoana asta. pe bune, nu găseşti atâtea calităţi faine la o persoana născută ATENŢIE  în 1941.

nu are rost să intrăm în biografia sa. te asigur, e una plină cu momente glorioase. nu cred că n-a avut parte şi de vremuri la limita necazului. deci o bio complexă. bănuiesc, că-i plin web-pautina de date bio despre dumnealui.

între timp ce-ţi povestesc toate astea, aşa mi s-a făcut dor să-l văd.

o să închei această relatare cu urmatoarele fişti. pe mine m-o fascinat:
1 nu kureşte
2 nu be
3 face gimnastică şi duce un mod decent de viaţă
4 tot pozitivul şi blândeţea pe care o emană

spun sincer că pentru artişti e f. simplu să se spivească la vârste mai rotunde. [care pentru artişti, de’ar fi să ne uităm chiar şi la societate]. tot respectul meu faţă de tipii care-s ok. spune NU boemei. te invit să priveşti clipul de mai jos. lucru care m-a şi făcut să scriu despre acest minunat om dl Ion Sfeclă. pentru mine unul, a reuşit să devină idol. îmi imaginez ce se întâmplă în căpşorul unui elev de-al său.

Urmează să bag rasporadok dnea. Adică ce îi aşteapta pe vizitatorii acestui blog in vreme apropiată.

4 comentarii

Din categoria Uncategorized

4 răspunsuri la „revelatia acestei veri + + +

 1. VictorriA Ceb

  sfecla e super .respekt mare

 2. elenaguzun

  ……esti ,,nebun” …..un video mmmmm bufff ma intreb – sfecla stie? si nu stiu de ce cred ca nu i-ar place ….dar acest video e un fleac pe linga o inregistrare de senzatie ,,fenomenala” intr-un sens, pe care o au colegii mei…..

  asta asa cind se mai relaxeaza omul oleaca…..
  la lectii nu e ca la parcova sa stii, victor….la parcova e mai interesant sfecla dl.

  e profu meu de desen+pictura

 3. hose pablo

  „sa stii victor” – lol.

  elena, am un respect deosebit pentru aceasta persoana. eu am pus acest video nu pentru a a arata ce face dumnealui in calitate de prof. ci pentru a arata cat de sanatoasa poate fi o persoana la o varsta mai serioasa. eu stiu ca la ore e serios. insa ce-am vorbit mai sus despre el, nu se refera la statutul sau, ci la personalitatea sa.

  si mi se pare c-am vorbit destul de respectuos. nu inteleg care-i baiul…

 4. VictorriA Ceb

  da,problema e ca elena a cam citit printre randuri cred,pentru ca despre asta ai si vorbit,,adica dumnealui e o personalitate mult mai complexa…fara ,ar fi un text crud

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s